Vulkaan op Kyushu uitgebarsten

Op het Japanse eiland Kyushu is de vulkaan op de berg Shinmoe uitgebarsten. De uitbarsting begon gisteren, maar zorgt tot nu toe nog niet voor grote problemen. Wel spuugt de vulkaan rook en as tot drieduizend meter hoog de lucht in.

De vulkaan bevindt zich op de grens van de prefecturen Kagoshima en Miyazaki. Verschillende inwoners van Miyazaki besloten vanochtend hun huis te verlaten, maar volgens de Japanse overheid is een evacuatie nog niet nodig en is iedereen inmiddels weer teruggekeerd naar zijn of haar woning.

Vorig jaar juli barstte de Shinmoe vulkaan ook al een keer uit, toen echter minder hevig dan nu. Volgens wetenschappers is dit de zwaarste uitbarsting van de Shinmoe sinds 1952. Op Kyushu bevinden zich nog meer vulkanen. Daaronder ook  de vulkaan op de berg Aso. Die geldt als de grootste actieve vulkaan van Japan.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Japan

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.