Eenpartijstaat Laos krijgt meer zetels

De inwoners van Laos mogen op 30 april naar de stembus. Hoewel de ‘verkiezingen’ al bij voorbaat zijn gewonnen door de al 35 jaar regerende Communistische Partij, is er toch een kleine verandering op komst: het aantal parlementszetels wordt uitgebreid van 115 naar 132.

De extra zetels zijn volgens de nationale assemblee nodig voor een betere sociaaleconomische ontwikkeling van het arme land. “Meer zetels betekent een toename van kennis en vaardigheden voor het volgende parlement”, verklaarde de vice-minister van Buitenlandse Zaken.

Tijdens de verkiezingen van 30 april kunnen Laotianen kiezen uit 190 kandidaten. Het grootste deel van hen is lid van de Communistische Partij, tevens de enige partij die aan de verkiezingen mee mag doen. Een enkeling is het geluk als onafhankelijke kandidaat de stemlijst te halen.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Laos

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws