Zuid-Korea wil revolutie in het noorden

In Seoul zijn gisteren tientallen mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de dictatuur in buurland Noord-Korea. Geïnspireerd door de revoluties en protesten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is het volgens de betogers hoog tijd dat ook Noord-Korea van haar dictator wordt verlost.

In de straten van Seoul werden vlaggen en afbeeldingen verbrand van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il en diens zoon, opvolger Kim Jong-un. Eén van de betogers noemde het de wens van de Verenigde Staten, Japan, de Noordoost-Aziatische landen en Zuid-Korea dat Kim wordt afgezet en er democratie in Noord-Korea komt.

Om de Noord-Koreanen te inspireren gooide het Zuid-Koreaanse leger deze week pamfletten uit de lucht in het dictatoriale land. In die pamfletten werden de inwoners op de hoogte gebracht van de revoluties in de rest van de wereld, hopende dat zij in opstand komen tegen Kim Jong-il.

Dat Kim Jong-il zich wel degelijk zorgen maakt over mogelijk oproer bleek wel toen eerder deze week bekend werd dat China en Noord-Korea in het geheim tips hebben uitgewisseld om demonstraties te voorkomen. De staatsmedia van Pyongyang zwijgen tot nu toe over de revoluties.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Noord-Korea

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.