Rode Kruis: ‘zeker 120 doden bij aardbeving Birma’

Volgens het Rode Kruis heeft de aardbeving in Birma aan in ieder geval 120 mensen het leven gekost. Dat berichtten verschillende nieuwssites. De beving, met een kracht van 6,8 op de Schaal van Richter, vond gisteravond plaats in het noordoosten van Birma, nabij de grens met Laos, China en Thailand.

De Birmese autoriteiten maakten eerder vandaag bekend dat het natuurgeweld in Birma aan 74 mensen het leven heeft gekost. Een woordvoerder van het internationale Rode Kruis echter zegt dat er al op zijn minst 120 doden zijn geregistreerd. In Thailand, net over de Birmese grens, kwam een vrouw om het leven.

De kans dat het aantal doden in de komende dagen verder op gaat lopen lijkt aanzienlijk. De beving vond plaats in een moeilijk bereikbaar gebied en de communicatie binnen Birma verloopt, zoals meestal het geval is, moeizaam. De aardbeving was tevens te voelen in omringende landen als China, Thailand, Vietnam en Laos.

Behalve 120 doden, zijn er ook nog in ieder geval 111 mensen gewond geraakt. Rond de 400 woningen, tempels en andere gebouwen zijn zwaar beschadigd of helemaal in elkaar gestort. Hoe groot de schade in buurland Laos is, is nog onbekend.

De beving vond plaats nabij de Birmese dorpen van Loimwe, in de bergen van de zogenoemde Shan State. Deze bergen vormen de voet van het Himalaya-gebergte. Het gebied staat bekend als moeilijke bereikbaar en is bekend vanwege de grote illegale opiumproductie. De Shan State is bovendien een geliefd terrein van wapen-, drugs en mensensmokkelaars richting Laos en Thailand.

De eerste beelden van de schade zijn te zien op deze website.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Myanmar

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.