Bob Dylan: ‘Niet gecensureerd in China’

Bob Dylan zegt dat hij in China niet is gecensureerd. De legendarische zanger kwam tot die uitspraak nadat verschillende media hem hadden beticht van het censureren van zijn songteksten tijdens zijn optredens in Beijing en Shanghai.

Volgens Dylan heeft de Chinese overheid hem voorafgaande aan de concerten wel gevraagd welke liedjes hij wilde spelen. Dylan heeft de nummers doorgegeven en daar bleef het volgens de zanger bij. “Niemand heeft me iets verteld over het censureren van liedjes of tekstregels”, verklaarde Dylan op zijn website. “We hebben alle songs gespeeld die we wilden spelen.”

De concerten die Dylan onlangs in Beijing en Shanghai deed waren de eerste optredens ooit van de folkzanger in China. In 2010 kreeg Dylan nog te horen dat hij niet welkom was in China. De zanger werd in de jaren ’60 bekend met protestliedjes als ‘The times they are a-changin’ en ‘Blowin’ in the wind’.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie China

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws