Veel Tsunami-slachtoffers nog lang niet terug naar huis

Veel mensen in het oosten van Japan moeten nog lange tijd in opvangcentra en tijdelijke huizen blijven wonen. Voor sommige Japanners geldt dat ze waarschijnlijk nooit meer terug naar huis kunnen. Dat blijkt uit een reportage van Al Jazeera.

De Japanners zijn het slachtoffer van de zware aardbeving en de tsunami die Japan op 11 maart troffen. Vooral de prefectuur Miyagi werd hard geraakt en het is ook in die prefectuur dat veel mensen hun huizen hebben moeten verlaten. Complete dorpen zijn overspoeld door de tsunami en een groot deel van Miyagi ligt plotseling onder zeeniveau, waardoor straten onder water staan en de overheid tal van maatregelen moet treffen om het dorp weer enigszins leefbaar te maken.

Voor grote gebieden in Japan geldt dat het vermoedelijk nog jaren gaat duren voor de situatie weer is zoals het voor 11 maart was, als het ooit al hetzelfde wordt. De aardbeving en de tsunami hebben volgens de officiële cijfers aan 15.401 mensen het leven gekost. Bijna drie maanden na de ramp worden er nog altijd 8.146 mensen vermist.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Japan

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws