China evacueert 555.000 mensen wegens overstromingen

In zeven Chinese provincies zijn de afgelopen dagen meer dan 555.000 mensen geëvacueerd vanwege de overstromingen die het land sinds begin juni treffen. Volgens de Chinese autoriteiten zijn er bij de recentste overstromingen nog eens negentien mensen omgekomen en worden er nog zeven vermist. Het totale aantal doden en vermisten staat daarmee op 170, een cijfer dat ongetwijfeld in de komende dagen nog zal stijgen.

De afgelopen dagen is vooral de provincie Zhejiang getroffen door hevige regenval. Doordat de Qiantang rivier op veel plekken buiten haar oevers is getreden, heeft de provincie in het oosten van China te maken met de ergste wateroverlast sinds 1955. Ook de overstroming van de Yangtze rivier, de langste rivier van Azië, brengt veel mensen in de problemen.

Het noodweer dat de overstromingen veroorzaakt volgt op een lange en zeer droge periode waar Chinese provincies onder te lijden hebben gehad. Veel boeren zagen daardoor hun oogst verloren gaan. In Centraal- en Zuid-China bracht hevige regenval begin juni een abrupt einde aan de droogte. Meteorologen verwachten dat er de komende dagen nog veel meer regen in grote delen van China zal vallen.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie China

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws