7 miljard mensen: vooral India groeit hard

Volgens de Verenigde Naties is vandaag de 7 miljardste inwoner van de wereld geboren. En dat hebben we vooral te danken aan de bevolkingsgroei in Afrika en Azië, waarbij India één van de snelste groeiers is.

In India wonen nu nog 1,21 miljard mensen. Dat is minder dan China, dat rond de 1,35 miljard inwoners telt. Maar India is hard op weg China in te halen en analisten verwachten dat India over enkele decennia meer inwoners telt dan China. In heel Azië wonen op dit moment 4,2 miljard mensen, oftewel zestig procent van de wereldbevolking.

Dat India inderdaad zeer veel mensen telt en volgens de VN met overbevolking kampt, is vooral zichtbaar in steden als Mumbai, Delhi, Bangalore, Hyderabad en Ahmedabad waar per stad meer dan 5 miljoen mensen wonen.

En India heeft niet alleen grote steden, het grootste gezin zou ook best wel eens in het Zuid-Aziatische land kunnen leven. In het dorp Baktwang, wat in de noordoostelijke deelstaat Mizoram ligt, woont namelijk de 69-jarige Ziona met zijn familie. Volgens CNN heeft Ziona 39 vrouwen, 86 kinderen en 35 kleinkinderen. De Indiër zegt niets om overbevolking te geven en gelooft dat het ‘God’s keuze’ is om grote families te hebben.

Volgens de VN wordt ook wereldbewoner nummer 7.000.000.000 in India geboren. Of dat vandaag echt is gebeurd, wordt her en der betwijfeld. Behalve India claimen namelijk ook de Filipijnen, Laos, Bangladesh, Rusland en de Malediven dat de 7 miljardste baby bij hen geboren is. Reden tot groot feest is dat niet: de VN vreest namelijk dat zoveel mensen op één planeet ten koste gaat van de natuur. Volgens sociologen komt daar nog bij dat het erg moeilijk wordt die miljarden mensen te voorzien van voedsel, onderwijs, werk en gezondheidszorg.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie India

 

1 reactie

 
 
 
 

Nieuws