Molukken en Papoea getroffen door aardbevingen

Vandaag is er een forse aardbeving gemeld op de Molukken. De beving had een kracht van 6,4 en vond om 16:05 lokale tijd plaats. Er ontstond enige paniek, maar er vielen geen doden of gewonden. Het epicentrum van de beving lag op 69 kilometer ten zuidwesten van Labuha, een kleine havenplaats op het eiland Bacan in de provincie Noord-Maluku. De beving vond plaats op een diepte van 10 kilometer.
Zo’n 45.000 mensen op nabijgelegen eilanden voelden flinke tot zware trillingen. Hoewel er geen directe meldingen waren uit het gebied over slachtoffers, brak er direct na de beving wel lichte paniek uit, inwoners van diverse dorpen vluchtte de heuvels in uit angst voor een tsunami. Er is echter geen alarm voor uitgegeven

Een aardbeving met een kracht van 5.8 op de Schaal van Richter heeft gisteren het oosten van Papoea in Indonesië getroffen. Volgens seismologen zijn er geen meldingen van ongevallen of schade.  De beving vond plaats op het land om 8.42 uur plaatselijke tijd, het epicentrum lag 86 km ten noorden van Tanahmerah op een diepte tot bijna 9 km. Er is geen gevaar voor een tsunami.

 

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Indonesië

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws