Aardbeving Japan: nog 4 jaar nodig voor wederopbouw

In Japan zal het nog zeker vier jaar duren voor de infrastructuur is hersteld die op 11 maart door een zeer zware aardbeving en een verwoestende tsunami werden verwoest. Dat blijkt uit een nieuwe planning van de Japanse overheid, aldus de Japanse krant Daily Yomiuri.

Onder meer scholen, waterkeringen, wegen en de herstel van landbouwgrond zijn in de planning opgenomen. Daarnaast zijn er in het plan publieke opvanghuizen opgenomen voor overlevenden die na het natuurgeweld moeite hebben de draad weer op te pakken.

In de planning staat onder meer dat scholen met minimale schade tegen het einde van 2012 weer hersteld zijn. De ongeveer honderd scholen die zwaar beschadigd zijn volgen een jaar later. De eerste wegen zullen tegen het einde van het huidige fiscale jaar weer berijdbaar zijn, in december 2012 gevolgd door de overige belangrijke wegen. Voor het herstellen van landbouwgrond denkt Japan drie jaar nodig te hebben.

Tegen het einde van dit fiscale jaar wordt tevens een start gemaakt met het herstellen van de 416 waterkeringen die door het natuurgeweld zijn verwoest. Het gaat om waterkeringen in de prefecturen Iwate, Miyagi, Fukushima, Aomori, Ibaraki en Chiba. Japan denkt dat het herstel van de waterkeringen binnen vijf jaar voltooid zal zijn.

Van de acht grote vissershaven die langs de oostkust verloren zijn gegaan, worden er naar verwachting tegen het einde van 2012 twee weer in gebruik genomen. Voor de overige zes verwoeste havens zullen de herstelwerkzaamheden doorgaan tot eind 2015.

De aardbeving en tsunami van 11 maart hebben aan ongeveer 20.000 mensen het leven gekost. De overheid raamde de schade in juni op 147 miljard euro.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Japan

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws