Minuut stilte voor slachtoffers natuurramp Japan

Om exact 6.46 uur Nederlandse tijd (14.46 uur Japanse tijd) heeft Japan een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami die het land op 11 maart 2011 troffen en duizenden levens eisten.

Op verschillende plaatsen in Japan werden de slachtoffers herdacht met herdenkingsdiensten. In het Nationale Theater van Tokyo woonden premier Yoshihiko Noda en keizer Akihito een op de Japanse televisie uitgezonden ceremonie bij. “Ik verwacht nog veel obstakels op het pad naar herstel”, zei de 78-jarige keizer bij de ceremonie. “Ik hoop dat de mensen de slachtoffers in hun hart bij zich dragen en er aan zullen werken de getroffen gebieden weer op te bouwen”.

Kleinere ceremonies werden gehouden in het oosten van het land, het gebied dat het zwaarst door het natuurgeweld werd getroffen. Op sommige plekken, bijvoorbeeld in Ishinomaki waar vierduizend mensen omkwamen, werd geen minuut stilte gehouden, maar ging het tsunami-alarm af op het moment dat de ramp exact een jaar geleden begon.

De ramp kostte volgens de officiële cijfers aan bijna 16.000 mensen het leven. Ruim drieduizend mensen worden tot op de dag vandaag vermist. Een uitgebreide terugblik op de aardbeving staat hier: Japan: een jaar na de grote aardbeving. Meer inzicht in de gevolgen van de nucleaire crisis lees je hier: Nucleaire crisis laat Japan nog niet met rust.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Japan

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws