Japan getroffen door zwaarste storm in 50 jaar

Een groot deel van Japan is vandaag getroffen door een bijzonder zware storm. De wind bereikt bij vlagen windkracht 12, wat gelijk staat aan orkaankracht. In ieder geval twee mensen zijn door het noodweer omgekomen en zeker zestig mensen zijn gewond geraakt.

De storm, die tegen het begin van de avond (plaatselijke tijd) hoofdstad Tokyo bereikte, heeft het openbare leven voor een groot deel platgelegd. Honderden vluchten zijn geannuleerd, treinen zijn stilgezet en mensen rondom Tokyo hebben het advies gekregen niet naar buiten te gaan.

De storm gaat gepaard met grote hoeveelheden regen. Op sommige plekken komt in een uur tijd 6 centimeter neerslag naar beneden. Er zijn windvlagen gemeten tussen de 140 en de 150 kilometer per uur, wat volgens Japanse meteorologen zeer ongewoon is in een jaargetijde dat er nog geen tyfoons over de Japanse eilanden razen. Langs de noordwestkust zijn golven gesignaleerd van 10 meter hoog.

Als gevolg van het noodweer zitten in de prefecturen Toyama en Ishikawa meer dan 11 duizend gezinnen zonder stroom. 68 duizend andere mensen zitten vast op het vliegveld, doordat twee van de grootste luchtvaartmaatschappijen – All Nippon Airways en Japan Airlines Co. – 566 binnenlandse vluchten hebben geannuleerd. Mogelijk worden er nog meer vluchten geannuleerd, waaronder internationale, zo waarschuwen de luchtvaartmaatschappijen. De harde wind zorgt er ook voor dat verschillende treinen niet kunnen rijden, waaronder de kogeltrein tussen Tokyo en Osaka.

Volgens Takeo Tanaka, het hoofd van de Japanse Meteorologische Bureau, is het voor het eerst sinds 1959 dat Tokyo door een storm met een dergelijke kracht is getroffen.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Japan

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws