De markten van Phnom Penh

De markten van Phnom Penh zijn spannende en soms opwindende plaatsen om souvenirs te vinden en de lokale bevolking te leren kennen. Het is heerlijk om de atmosfeer op te snuiven in de doolhof van de kraampjes. De marktkooplui hebben een grote verscheidenheid aan spullen tegen lage lokale prijzen, zodat het de moeite waard is een kijkje te nemen. Was het alleen maar voor een heerlijk hapje. De hieronder beschreven markten zijn vroeg in de ochtend open en sluiten ook weer vroeg in de avond. Dit zijn ook de beste tijden voor een bezoek, want midden op de dag kan het erg warm worden. Hier een selectie van de belangrijkste markten in de hoofdstad.

CambodjaMarktPsarThmei

Psar Thmei
Deze is ook wel bekend als de Centrale Markt of Nieuwe Markt en is uitgegroeid tot een belangrijk herkenningspunt in de stad. Opvallend is de behuizing. Een geel gekleurd Art Deco gebouw met een grote centrale koepelzaal en uitstekende vleugels, waarin ook kraampjes zijn gevestigd. Ze bieden een breed scala van gouden en zilveren sieraden tot antiek, elektrische apparaten, kleding, zijde, huishoudelijke artikelen en een grote verscheidenheid aan bloemen en planten. Er bevinden zich ook kraampjes aan de buitenkant van het hoofdgebouw, die vooral fruit, vlees en vis verkopen.

CambodjaMarktPsarTomPong

Psar Tuol Tom Pong
Ook wel bekend als de Russische markt. Misschien is dit wel de beste markt in Phnom Penh om souvenirs te kopen. Het heeft een groot aanbod aan antiek, zowel echt als nep. Houtsnijwerk, beelden en Boeddha’s zijn slechts een klein aanbod van de items die je hier kunt vinden. Populaire merkkleding is hier ook te vinden, samen met een grote verscheidenheid aan prachtige zijde en andere stoffen. Muziekliefhebbers kunnen er terecht voor een ruime selectie van muziek-CD’s, DVD’s en computerspelletjes. Deze markt is erg populair bij toeristen en zeker een bezoek waard.

CambodjaMarketRussianMarket

Psar O Russei
Deze markt zit in een groot nieuw gebouw en biedt honderden kraampjes voor de bezoeker,die op zoek is naar luxe etenswaren, sieraden, toiletartikelen en tweede – hands kleding. Deze markt kan een doolhof zijn. Kijk goed en probeer niet te verdwalen.

CambodjaMarktOlympic

Psar Olympic Een overdekte moderne markt, is de Psar Olympic. Deze bevindt zich vlakbij het Olympisch Stadion, vandaar de naam. Elektronica, fietsonderdelen en kleding zijn onder andere de items, die hier verkocht worden. Net als bij de andere markten in Phnom Penh zijn hier ook kraampjes, waar u een goedkope lekkere snack kunt nuttigen.

CambodjaMarktChaas

Zou zeggen, huur een tuk-tuk voor niet meer dan tien dollar voor een dag en ga shoppen.

Met dank aan Ben van Wijnen van: www.cambodiasite.nl

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Reisnieuws

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.