Nepalspecial in nieuwe uitgave Azië

Azië, nummer 153, december 2014/februari 2015 Straatleven in Katmandu, de hoofdstad van Nepal 2
Azië Magazine Productions
66 pagina’s
€5,95
ISBN: 8710966317136

Siem Reap, de poort naar Angkor, tien jaar na de tsunami en een Nepal-special van 20 pagina’s. Een kleine greep wat de nieuwe uitgave van reistijdschift Azië te bieden heeft. Reisjournalist Herbert Paulzen bezocht het landelijke achterland van Siem Reap, het drukke stadshart van de poort naar de Angkor tempels achter zich latend. In de Nepalspecial aandacht aan Kathmandu met zijn straatleven en sadhu’s, een verblijf in een boeddhistisch klooster waar monnikjes op drift zijn, een looptocht door de Kathmandu-vallei of een 18-daagse wandeling naar het Mount Everest Basecamp en tot slot de adembenemende jungle in Zuid-Nepal.

Door Bert Vos

Tien jaar geleden werd Banda Atjeh grotendeels verwoest door een tsunami. Hoe gaat het daar nu? Anton Stolwijk ging er kijken en bericht erover. Reisschrijfster Lieve Joris vertelt over haar reisgevoel en Rik Frenkel, die in Yogyakarta woont, is medeverantwoordelijk voor de stedelijke kustontwikkeling van Jakarta dat elk jaar te maken heeft met overstromingen. Stolwijk denkt de oplossing te hebben gevonden om dit tij te keren.

VietnamGrotSonDoongCaveIn de rubriek ‘Azelectie’ onder meer aadacht aan de grootste grot ter wereld in Vietnam. Verder een opsomming en beschrijving van de zeven mooiste cruises in Azie in China, Thailand, Birma, Laos, Indonesië, Vietnam en Hong Kong. Van eenvoudige tot zeer luxe.

Al met al weer een tot de verbeelding sprekend reistijdschrift om mee weg te dromen naar verrre oorden. Of ga er zelf eens naar toe. De redactie van de Aziatische Tijger beveelt dat van harte aan.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Recensies

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws