Tips voor backpacken in Sri Lanka

Sri Lanka staat steeds vaker op de wensenlijstjes van reizigers. Waar Thailand alom bekender wordt en ook Indonesische eilanden zoals Bali, Java en Lombok meer bereisd worden, heeft Sri Lanka nog iets onbekends en mysterieus. Iets dat wellicht komt doordat het land nog niet zo lang toegankelijk is voor reizigers en verlost van gewelddadige tijden. Dus  hier wat tips voor backpacken in Sri Lanka.

Roëll de Ram

Sri Lanka is dus niet zo druk en toeristisch in tegenstelling tot sommige andere Aziatische bestemmingen. Maar wat bovendien ook fijn is aan reizen in Sri Lanka is dat alle bestemmingen in het land op korte afstand van elkaar te vinden zijn. Tientallen uren in de bus of trein zitten, zonder onderweg te stoppen op een andere mooie plek voor een aantal dagen, zal je hier niet vaak meemaken. Benieuwd hoe zo’n backpackavontuur er dan uit ziet? In onderstaande video is te zien hoe het is om rond te trekken in dit bijzondere Aziatische land. In mijn geval twaalf dagen.

Vijf niet te missen pekken in Sri Lanka

Er zijn altijd highlights in een land die je zeker niet mag overslaan als je er bent, zo ook in Sri Lanka. Vijf favoriete highlights hebben we hieronder voor je opgesomd:

Sri Lanka

Minneriya National Park

In dit natuurpark in Sri Lanka heb je de kans om wilde olifanten te spotten tijdens een avontuurlijke rit met een jeep. Denderend door de bossen en dichtbegroeide jungle, kom je tijdens een toch uit bij een groot meer waar veel olifanten hun dagelijkse dosis water drinken. Minneriya National park is onwijs bijzonder om te zien, zorg dus dat je dit toevoegt aan je reisplannen!

Sri Lanka

Polonnaruwa

Een aantal van de mooiste ruïnes en tempels van Sri Lanka vind je bij Polonnaruwa. Net als Anuradhapura is ook Polonnaruwa een van de oude koningssteden van Sri Lanka. Je vindt hier tempels en ruïnes met indrukwekkende boeddha beelden, maar ook grotere bouwwerken en stupa’s.

Pidurangala Rock

Ben je aan het backpacken in Sri Lanka, dan zul je van veel mensen horen dat je naar de Lion’s Rock moet gaan. Een entree ticket hiervoor kan echter flink duur uitvallen voor een beperkt backpackersbudget, dus is het soms fijner naar een goedkopere optie te kijken en dat is Pidurangala Rock. Hier betaal je ongeveer 1/10 van de prijs voor Lion’s Rock en de tocht naar boven is zelfs avontuurlijk en het uitzicht misschien ook wel mooier!

GalleSri Lanka

Het leukste plaatsje in Sri Lanka is misschien wel Galle dat je vindt aan de zuidkust van het land. Het is een echt havenstadje, met een mooie vuurtoren en de zonsondergang vanaf het Nederlandse fort is prachtig en indrukwekkend.

Hikkaduwa

Relaxen aan zee? Luieren op een zandstrand? Terwijl boven palmbomen volop wapperen in de wind? Dit kan meer dan goed bij Hikkaduwa. Dit is een van de populairste strandbestemmingen in Sri Lanka en is een perfecte plek om je backpackreis door Sri Lanka te eindigen.

Meer lezen over reizen in Sri Lanka?

www.wearetravellers.nl/azie/sri-lanka

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Reisverhalen

 

1 reactie

 
 
 
 

Nieuws