Visum voor Vietnam

Reizigers die naar Vietnam vertrekken moeten je een visum aanvragen. Dat is namelijk verplicht als je naar dit Zuidoost-Aziatische land op vakantie gaat en wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Lees  de tips voor het aanvragen van een visum voor Vietnam.

Door Roëll de Ram

Voor een visumaanvraag moet je een paspoort hebben dat tenminste zes maanden geldig is bij aankomst. Houd twee pagina’s in je reisdocument vrij zodat het visum erin geplakt kan worden. Voor de aanvraag kun je naar de Vietnamese ambassade in Den Haag gaan. Maar gebruikmaken van een online-visumdienst zoals www.visumvietnamexpert.nl kan veel tijd schelen. Daarnaast heb je nog een visum-on-arrival In ieder geval, wees goed voorbereid.

Den Haag

Als je het visum via de ambassade in Den Haag wil verkrijgen dan heb je een nodig: een aanvraagformulier, kleurenpasfoto en geldig paspoort. Reizigers kunnen kiezen voor een spoedaanvraag, die is wat  duurder, of de standaard procedure. Voordat je de entree tot Vietnam kunt ophalen heb je enkele dagen geduld nodig. De ambassade is geopend: maandag, woensdag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur.

Son Doong in Phong Nha-Ke Bang nationaal park, Vietnam

Visumdienst

Het visum aanvragen via een visumdienst is de meeste gemakkelijke optie. Het kost alleen wel ietsje meer dan ‘Den Haag’ maar het scheelt reiskosten en tijd. Een aanrader is Kes Visum, die nauw samenwerkt met de ANWB en Fox Vakanties.

On arrival

Bij Visa on Arrival krijg je bij aankomst op het vliegveld een visum. Maar daarvoor moet je eerst een visum-autorisatie of Vietnam Letter of Approval krijgen. Dat gaat vaak door via een reisorganisatie een formulier in te vullen, wat zij weer laten checken door het immigratiekantoor van Vietnam. Kijk op vietnamonline.nl, of visumvietnamexpert.nl of E-visums.nl. Je hoeft weliswaar niet naar de ambassade of van een visumdienst gebruikmaken. Maar de kans bestaat dat je op vliegveld in Vietnam moet wachten voor het visum. De wachttijden kunnen oplopen als meerdere vluchten tegelijkertijd en veel reizigers op deze manier aanvragen.

Kosten visum Vietnam

Via de ambassade kost het visum ongeveer zeventig euro als je een gewone aanvraag doet (single entry). Als je ook een van de buurlanden van wilt bezoeken en daarna weer terug Vietnam in wilt zal het iets duurder zijn. De prijs ligt dan tussen de 87 en 122 euro. Wil je een visumaanvraag doen met spoed? Dan komt er nog 5,00 euro bovenop de prijs. Een online visum regelen kost 102 euro. Hierbij krijg je eenmalige toegang (single entry) en wordt al het geregel uit handen genomen. On Arrival, waarbij je een Letter of Approval of visumautorisatie moet hebben, kost je rond de 25 en 35 euro.

Wat heb je nodig voor een visumaanvraag?

Paspoort dat bij aankomst in Vietnam tenminste nog 6 maanden geldig is
Twee lege pagina’s in het visum
Een kleuren pasfoto
Bedrag dat het visum kost

Op zoek naar leuke reisinformatie over Vietnam? www.wearetravellers.nl/azie/vietnam/

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Nieuws en reisverhalen

 

2 reacties

 • Peter

  let op: de ambassade is nog niet zo lang geleden verhuisd!
  het nieuwe adres:
  Adres: Javastraat 1, 2585 AA Den Haag
  Telefoon: 070 364 8917
  Zorg ervoor dat je CONTANT geld bij je hebt. Volgens mij is een visum tegenwoordig al zo’n € 65.-
  Een PIN-automaat is er niet, de dichtstbijzijnde bank is toch een stukje lopen, namelijk Bankastraat.
  Mocht je evt pasfoto’s vergeten zijn; deze kan je ook in de Bankastraat laten maken, foto Nebo

  In de regel kan je je paspoort met 1-2 uur weer ophalen. Ga dus een bakkie drinken. Dat kan in de Bankastraat het best/gezelligst.

  GETROUWD MET VIETNAMESE PARTNER:
  Mensen met een Vietnamese partner kunnen een ander visum aanvragen. Deze is 5 jaar geldig of tot 6 maanden voor het einde van je huidige paspoort. Bij 1e aanvraag je trouwboekje meenemen en Vietnamese paspoort van je partner.
  Prijs voor het 1e visum was voor mij € 50.-. goedkoper dus dan een toeristenvisum en multiple entry.
  Indien je een nieuw visum nodig hebt: zorg ervoor dat je je oude paspoort nog hebt (met perforatiegaten). Laat géén gaten in dat visum prikken.
  Bij tonen van je oude paspoort met dat visum is je volgende visum een stuk goedkoper, namelijk € 10.-
  Al moest ik wel nog 10.- extra betalen omdat ik niet vooraf een formulier had gedownload en uitgeprint. Geen idee alleen waar ik dat kon downloaden.
  Paspoort ben je 3 weken kwijt. Stipt 3 weken later kan je die weer afhalen. uiteraard krijg je een (handgeschreven) bewijs mee.

  KIND:
  NL-VN stellen kunnen hun kind ook de Vietnamese nationaliteit geven. Doen ze niet moeilijk over. Nodig: Bewijs van geboorte. (kan je bij aangeven kind direct opvragen) en 2 pasfoto’s en de ouder met het Vietnamese paspoort. Kosten 4 jaar geleden € 175.-. Dan heeft het kind altijd toegang tot het land.

 • Peter

  Beetje geGoogled en kwam erachter dat de kreet ‘Mau NA5 Vietnam’ de juiste zoekterm was voor een 5 jaars visum.
  het formulier is hier te vinden:
  https://quanlyluutru.lamdong.gov.vn/download.aspx?itemid=5&waitfinished=false

  Uit de resultaten kwam naar voren dat de formulieren nog wel eens willen wijzigen. Google dus zeker even voordat je deze gebruikt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 

En dan nog dit

 
 

Recent Comments

 • Ruud: Het zal ook een klap zijn voor de arme mensen die er een ink…
   
 • Peter: Beetje geGoogled en kwam erachter dat de kreet 'Mau NA5 Viet…
   
 • Peter: let op: de ambassade is nog niet zo lang geleden verhuisd! …
   
 • Edward: Haha, erg goed Bert, herkenbaar! Die donkere ruimte op de bo…
   
 • R: Ziet er mooi uit!…
   
 
 
 
 
 
 
 

De Tijger op Twitter