Mijn favoriete top 5 in Taiwan

Wanneer je gaat backpacken in Taiwan zal je je hoogstwaarschijnlijk gaan voorbereiden door een Lonely Planet te kopen en je in te lezen op allerlei websites. Algemene top-10 lijstjes, belangrijke bezienswaardigheden en tips van Taiwan-fans zullen je vast gauw om de oren vliegen. Het ene is een hostel waar je je heerlijk relaxt kan voelen, het ander bevat een overdosis natuurgeweld maar ook een favoriet restaurantje ontbreekt niet in deze lijst. Lees gauw verder en ontdek mijn favoriete top 5 in Taiwan.

Door Roëll de Ram

1 ’Low Pressure Surf Guesthouse’ in Donghe

 Wanneer je naar Donghe gaat waan je je echt bijna in Hawaii. De natuur is hier namelijk overweldigend en net als in Hawaii hangt hier ook een relaxte surfcultuur. Wij sliepen in Donghe in het Low Pressure Surf Guesthouse. Je kan hier uiteraard surflessen boeken, maar ook wanneer je dat niet doet is het hier zo relaxt toefen. ’s ochtends heb je een ontbijtje met uitzicht op zee, in de omgeving kun je met je scooter genoeg leuke plekjes ontdekken en ’s avonds is het altijd gezellig avond eten of drankjes doen met de andere reizigers in de guesthouse.

2. Op zoek naar het TAIPEI sign

Soms zie je van die foto’s die je gewoon moet namaken. Dat had ik bij het zien van een foto van de gekleurde TAIPEI letters. Deze gigantische letters bleken ergens in Taipei te staan in een Creative Park en na lang zoeken vonden we ze in Songshan Cultural and Creative Park.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Kokoni Cafe / Restaurant in Tainan

Als je graag bijzonder lekker eten proeft, dan moet je in Tainan naar het Kokoni Cafe / Restaurant gaan. Er zijn twee vestigingen. Bij het Kokoni Cafe kun je vooral terecht voor fel gekleurde goddelijke smoothies en bij het Kokoni Restaurant juist voor bijzonder lekkere rijstgerechten, salades of noodle dishes. Je vindt Kokoni Green bij No. 67, Guanting St, West Central District in Tainan en het Kokoni Cafe bij 西門路二段372巷23-1號.

4. Elephant Trail in Taipei

Veel reizigers denken misschien dat je vanaf de 101 Tower in Taipei het mooiste uitzicht hebt, maar niets is minder waar. Bewandel in een klein half uurtje de Elephant Trail en geniet op de top van een intens mooi uitzicht. Vanuit hier heb je echt een spectaculair uitzicht over de stad. Als je hierheen wilt kun je het beste uitstappen bij metrohalte Xiangshan.

Taiwan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with Snapseed.

5. Qingshui Kliffen Taroko Gorge

Jammer genoeg gaat niet iedereen die naar de Taroko Gorge gaat ook naar de Qingshui Kliffen. Zo zonde, want het is echt indrukwekkend om te zien. Zo diep als de zee is, zo hoog zijn hier de kliffen. Het is echt een gigantisch hoogteverschil en de contrasterende kleuren van de zee met de rotsen maken dat extra mooi om te zien. Een highlight waar je wat mij betreft echt uren naar kan kijken.

Wil je meer tips lezen rondom Backpacken in Taiwan (http://www.wearetravellers.nl/azie/taiwan/backpacken-in-taiwan-tips/)

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Reisverhalen

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws