Crowdfunding-project ‘Faces of Asia’

Freelance fotografe Dagmar Lap is al jaren gefascineerd door Azië. De afgelopen jaren reisde ze door, onder meer, China, Indonesië, Laos, Cambodja en Myanmar om foto’s te maken voor haar fotoboek. Via een crowdfunding-project  ‘Face of Asia’ wil ze proberen het boek te publiceren.

“Toen ik 25 jaar was, ging ik voor het eerst op reis naar Thailand. Eigenlijk was ik vanaf dag een verliefd op en gefascineerd door deze voor -mij- totaal nieuwe en andere wereld. Mijn interesse in Azië gewekt en werd alleen maar groter en groter. Nu reis ik ieder winter af naar dit continent en heb inmiddels al heel wat landen bezocht.”

Camera

De fotografe verblijft nooit op een enkele plek of in chique resorts. “Ik wil graag het land zien zoals het echt is, contact maken met de locals en zien hoe ze leven en waar ze zich mee bezighouden. Hele dagen loop ik rond met mijn camera om mijn nek om zoveel mogelijk mensen vast te leggen.”

Dagmar is allround fotografe maar haar allergrootste passie ligt bij reisfotografie. “Wat mij een enorme kick geeft, is het feit dat je echt het moment moet pakken. Ik regisseer namelijk niks en zet niks in scene. Als ik dan aan het einde van de dag in mijn guesthouse aankom en weet dat ik weer een paar gave platen heb geschoten, kan ik niet wachten om ze te gaan bewerken. Het fotograferen van mensen geeft mij zo enorm veel energie en vreugde. Ik hoop dit de rest van mijn leven te mogen en kunnen doen.”

 Crowdfunding

De fotograferende globetrotter wil nu heel graag een boek gaan maken van haar allermooiste werk. Dit probeert zij via de crowdfundorganisatie ‘Voor de Kunst’ te realiseren. “Het wordt echt een mooi hardcover, groot fotoboek met paginagrote foto’s van mensen, zowel close portretten als meer totaalbeelden met omgeving. De kosten van het maken van zo’n boek zijn alleen behoorlijk hoog. Ik heb nu nog een kleine dertig dagen de tijd om €8500 bij elkaar te crowdfunden. Ik hoop van harte dat het lukt, want dit boek is echt mijn levenswerk. Daarbij, van elk verkocht boek gaat een euro naar Care for Children, bestemd voor een weeshuis in Myanmar.

Faces of Asia gaat €30,- (inclusief verzendkosten) kosten en is te bestellen via:
https://www.voordekunst.nl/projecten/5550-faces-of-asia

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Reisverhalen

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws