Eetkraampjes uit het straatbeeld van Bangkok

Thailand dreigt een van zijn bekendste attracties te gaan verliezen. Als het aan de militaire machthebbers ligt verdwijnen de beroemde en beruchte eetkraampjes uit het straatbeeld van Bangkok.

Volgens president-generaal Prayut gaat dit voor eind van het jaar gebeuren. Dan zijn wat hem betreft de, vaak mobiele, eettentjes van de trottoirs verdwenen, als het werkelijk zover komt.  De schoonmaakactie is in opdracht van het stadsbestuur en wordt gesteund door de militaire regering.

Openluchtbuffet

De eettenten, waar zowel arme sloebers, als de werknemers van Bangkok, expats en toeristen hun goedkope maaltijd verorberen, zijn beroemd als het grootste openluchtbuffet van de wereld en medeverantwoordelijk voor de exotische sfeer op straat. Ze zijn berucht omdat ze al sissend, stomend en spetterend de doorgang belemmeren, vaak daar waar het druk is.

De eetstalletjes verdwenen dit jaar al uit het beeld op de verkeersaders Silom, Sukhumvit en Siam. Nog voor toeristenmaand december moet de hele stad schoon zijn. Op slechts enkele puur toeristische plekken na.

Toerisme

De kramen verhuizen naar nieuwe marktjes waar de eigenaren vrezen voor omzetverlies. Met de maatregel wil de regering ook de wijdverbreide corruptie bij de lokale politie aanpakken. Agenten eisen namelijk geld voor de beste plekken.

Of het daadwerkelijk doorgaat moet nog uitwijzen. Thai zijn niet zo gezagstrouw en er is veel weerstand voor deze maatregel. En het zal een klap zijn voor het toerisme, is de verwachting.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Nieuws

 

1 reactie

 • Ruud

  Het zal ook een klap zijn voor de arme mensen die er een inkomen van moeten hebben..

 
 
 
 

Nieuws