Maak geen selfies met je boardingpass

Je bent bijna in het vliegtuig en dan is het leuk om een airportselfie te maken met je instapkaart. En dat deel je op Facebook of Instagram. Als je dan eindelijk in de lucht bent steek je het kaartje gewoon in de stoel voor je of gooit het weg, op de luchthaven of in je hotelkamer. Echter, maak geen selfies met je boardingpass. Dat zegt Cheaptickets.nl. De site voor goedkope vliegtickets waarschuwt voor de mogelijke gevolgen die je vakantie danig kan dereguleren.

Het lijkt weliswaar onschuldig en is ook heel leuk, zo’n fotobericht delen met je vrienden. Want met jouw naam en die cryptische tekens op je boardingpass, daar kan niemand wat mee. Althans dat denk en dat klopt ook.  Maar waar iemand wel iets mee kan, dat is de barcode. En daar schuilt dus het gevaar, volgens de site Cheaptickets.nl. Want daar ligt het probleem en schuilt het gevaar.

Boardingpass

Van een foto op je instapkaart kunnen fraudeurs de barcode of QR-code op de boardingpass inscannen. Daarmee krijgen ze toegang tot jouw persoonlijke gegevens. In die code staan namelijk je boekingsgegevens, naam, adres en je telefoonnummer.

Bij veel luchtvaartmaatschappijen kun je tegenwoordig inloggen met alleen je boekingsnummer en een achternaam. Dus is het eenvoudig voor iemand anders om op jouw naam in te loggen en zo meer informatie te vergaren. Zo kan een fraudeur bijvoorbeeld besluiten om je terugvlucht naar Bangkok te annuleren. Het geld laat hij op zijn rekening terugstorten. Kom jij nietsvermoedend op de luchthaven, heb je geen vlucht meer, geld weg en je moet een nieuw ticket kopen. En dan nog hopen dat je meteen die dag mee kan. Een heel gedoe dus.

Barcode

Dus, houd de boardingpass bij je tot je weer thuis bent en gooi hem dan weg. Of, nog beter, vernietig de kaart, zodat de barcode of QR-code niet meer leesbaar is.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Reisnieuws

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws