Backpacken in Thailand

Thailand is de populairste backpack-bestemming onder Nederlandse reizigers. En dat kan ik alleen maar beamen. De vrijheid tegemoet en vele ervaringen rijker, als je weer thuiskomt.

backpackers

Door Bert Vos

Naast Thailand zijn voor backpackers de meest favoriete bestemmingen in Zuidoost-Azië, Vietnam, Indonesië en Cambodja. Vooral dat laatste land is de laatste jaren sterk in opkomst als reisbestemming voor rugzaktoeristen. Alhoewel Laos ook erg in trek is. Het zijn vooral de lage kosten die als een groot voordeel worden gezien. Maar, medereizigers ontmoeten, kennismaken met andere culturen en levenservaring opdoen zijn ook belangrijke redenen om met de rugzak erop uit te gaan in dit deel van de wereld.

Wereldland

Het waren de jaren ‘90 dat ik voor de eerste keer naar Azië vertrok met mijn Nomad-rugzak en schoudertas. Twee maanden Zuid-India met Backpacker op het strandhet strand van Goa als bonus. Waar ik inderdaad heel gemakkelijk contact maakte met collega-backpackers. Een medereiziger raadde mij Thailand aan, waar hij net vandaan kwam. ‘Een wereldland’, beweerde hij.

Thai Airways

Acht maanden na India landde ik met Thai Airways op toen nog Dong Muang Airport en raakte meteen verliefd op dit prachtige land. Wat mij betreft: het mekka voor de backpacker.

Backpack

Een camera, smartphone en tablet zijn absoluut onmisbaar volgens backpackers. Ook praktische zaken, zoals goede schoenen en een geschikte backpack, worden sterk aangeraden. Net als een creditcard, lakenzak, slippers, zaklamp en een zakmes.

Een klamboe is volgens bijna 20% van de ervaren backpackers onnodige ballast. Op plekken waar een klamboe echt nodig is, hangt er meestal een.

Reizigers naar verre landen nemen vaak een grote voorraad Backpackers in Aziëmedicijnen mee. Meer ervaren backpackers adviseren om je eerst af te vragen welke medicijnen je daadwerkelijk nodig zult hebben. Dit geldt trouwens ook voor kleding. Te veel bagage vormt een grote belemmering bij het reizen.

 ‘Plan niet te veel’ is de meest genoemde tip voor beginnende backpackers. ‘Neem de tijd voor je reis’ is een ander veel gehoord advies. Ervaren reizigers raden backpackers verder aan om mensen op toeristische plekken niet te snel in vertrouwen te nemen.

Wat beginnende rugzakreizigers juist wel moeten doen is veel foto’s maken en een dagboek bijhouden, zodat de herinnering altijd in leven blijft.

 

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Reisverhalen

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws