Geldigheidsdatum in je paspoort

Ga je op reis? Let dan tijdig op de geldigheidsdatum in je paspoort. Nog steeds komen Paspoortvakantiegangers bij de incheckbalie erachter dat hun reisdocument niet geldig is. Een slecht begin van de vakantie en een hoop stress.

Een noodpaspoort is altijd te regelen bij de marechaussee . Maar wil je dat riskeren? Het kost je veel geld en door de extra tijd is het mogelijk dat je je vlucht mist. Nog meer kosten of einde vakantie en op naar huis. Een noodpaspoort krijgen is trouwens nooit een garantie. Dat wordt per geval per geval bekeken. Want de reiziger moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook kost het nog eens bijna vijftig euro en is het alleen geldig voor de reis waarvoor je het nodig hebt.

Paspoort geldigheid

Passagiers komen er vaak pas op Schiphol achter dat hun paspoort niet lang genoeg geldig is voor hun reisbestemming. Zo moet je document bijvoorbeeld voor Thailand op de dag van binnenkomst nog minstens zes maanden geldig zijn. Bij aankomst op het vliegveld krijg je een visumstempel in je paspoort dat dertig dagen geldig is. Plus een arrival- en departureformulier dat je zelf in moet invullen. Dit formuliertje krijg je tijdens de vliegreis uitgereikt. Zo niet, dan is het te krijgen op het vliegveld bij de douane.

Thailand

Als je langer dan dertig dagen in Thailand wilt blijven, of een enkel/open vliegticket hebt, dan heb je een apart visum nodig. Bij het Thaise Consulaat in Amsterdam of op de Thaise Ambassade in Den Haag kan je voor dertig euro een visum voor zestig dagen aanvragen. Hier kan je ook terecht voor een double entry of een multiple entry visum.

Bij terugkeer van je vakantie moet er alsnog een nieuw paspoort worden aangeschaft als het oude niet meer geldig is. Controleer dus minstens een maand van tevoren je reispapieren en bel bij twijfel je reisbureau of google op geldigheid paspoort.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Nieuws

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws