Skyscanner: Bagageregels in het vliegtuig

Het vakantieseizoen is weer in volle gang en voor veel Nederlanders staat de zomervakantie voor de deur. Gezien de drukte op de luchthavens is het belangrijk goed voorbereid op reis te gaan. Want hoe minder mensen gedoe hebben met hun bagage, hoe minder tijdsverlies. Reiszoekmachine Skyscanner komt daarom met bagageregels in het vliegtuig.

Bagageregels

De bagageregels per luchtvaartmaatschappij verschillen en willen nogal eens wijzigen. Het is het niet altijd voor iedereen duidelijk hoeveel handbagage er meegenomen mag worden. Alle kleine beetjes helpen en dus zette Skyscanner de regels op een rijtje.

Handbagage

Ga je kort op reis? Overweeg dan eens alleen handbagage mee te nemen en laat ruimbagage achterwege. Dat scheelt tijd. Pak slim in. Rol je kleding zoveel mogelijk op en gebruik lege ruimten. En als je dan toch een extra paar schoenen meeneemt, stop je opgerolde sokken er dan in. Giet shampoo en andere verzorgingsproducten die je meeneemt, over in kleine plastic flesjes die je bij de drogist kunt kopen. Doe er een stukje plasticfolie overheen voordat je de dop erop doet, tegen lekken. Trek zoveel mogelijk kleding aan in het vliegtuig; dat scheelt ruimte in je handbagage. Dat extra jasje? Trek ‘m gewoon aan!  Gebruik vacuümzakken om ruimte te besparen. Wel even checken of je hier een stofzuiger voor nodig hebt met oog op de terugvlucht.

BagagregelsBagageregels

Ben je een accessoire-addict? Leg je accessoires tussen 2 plastic laagje plastic huishoudfolie en rol ze op. Dat scheelt een hoop gezoek. Reis je met overstap? Check dan goed de regels van alle maatschappijen waarmee je reist. Als je bij de boarding gate bent en je handbagage niet voldoet, kan de vliegmaatschappij extra kosten in rekening brengen! Dat verschilt per bestemming en per luchthaven van vertrek.

Deze informatie is afkomstig van de websites van diverse luchtvaartmaatschappijen en onderhevig aan verandering. Skychanner adviseert dan ook om altijd de actuele gegevens te checken voordat je boekt en reist.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Nieuws

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws