Ontdek de riverside van Bangkok

Een dikke honderd jaar geleden waren er nog maar amper wegen in Bangkok. De mensen leven op en aan het water. Ze wonen er, werken er en kopen hun eten op de nu zo beroemde Thaise drijvende markten. Met gids Henry kom je op plekken waar de doorsnee toerist niet komt. Ontdek de riverside van Bangkok. 

Bangkok Riverside

Foto’s ©Ontdek Bangkok met Henry

Een romantisch beeld want die markten zijn er nagenoeg niet meer. De stad is razendsnel veranderd, zeg maar geëxplodeerd. Het belang van de rivier de Chao Praya, aan wiens kronkelende oevers de stad is opgetrokken, is onverminderd groot. Het is nog altijd snel en leuk om een taxiboot over de rivier te nemen. In de buurt van de Pho tempel drijft nog een oud benzine station, dat de veranderende tijden heeft doorstaan. Het voorziet nu vooral langstaart boten van brandstof. Wat verderop staan peperdure appartementen.

Bangkok Riverside

Op andere plaatsen, vooral langs de smalle ‘khlong’ zijkanaaltjes die de stad doorkruisen, hebben mensen zelf wat in elkaar geknutseld of duikt onverwacht een tempel op.

Bangkok Riverside

Meer weten over Henry? Bezoek zijn Facebook-pagina

Deze fotoserie is overgenomen van onze zustersite www.thailandtref.com

 

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Nieuws

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws