Russische toeriste: een maand cel in Myanmar

Je ziet het steeds weer. Westerse toeristen die zich in boeddhistische landen niet kunnen gedragen. Een Russische toeriste kreeg een maand cel in Myanmar, omdat ze met schoenen aan een boeddhistische tempel had betreden.

Russische Toeriste in cel Myanmar

Ceremonie in Bagan

Het incident gebeurde in de voormalige koningsstad Bagan. Ze had haar sandalen aangehouden, terwijl het toch wel bekend mag zijn dat dit not done is. Ze mocht in ruil ook een boete van 500.000 kyat (ongeveer 315 euro) boete betalen. Maar tot verbazing van de rechter verkoos ze haar straf in de gevangenis uit te zitten.

In Myanmar is het strikt verboden om geschoeid pagodes en andere heilige plaatsen op of in te gaan. Schoenen kun je aan de ingang afgeven voor bewaring of gewoon voor de deur of op de traptreden plaatsen. Stelen zal nooit gebeuren.

De tempelstad Bagan is een belangrijke toeristische bestemming met 2.000 tempels en voor de Birmezen een heiligdom. Waar vaak ceremonies plaatsvinden. De vele buitenlandse toeristen, en ook backpackers, wordt er gewezen dat ze hun schoenen uit moeten doen wanneer ze een tempel binnenlopen. Toch gebeurt het steeds weer dat buitenlanders deze regel niet naleven, net als deze Russische dame. Ze was vorige maand al gevonnist maar het werd dit weekend pas bekend.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Myanmar

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws