Maleisie gaat toeristenbelasting heffen

Het is verschillende malen uitgesteld. Maar nu is het definitief. Vanaf begin september gaat Maleisië Toeristenbelastingtoeristenbelasting heffen. Buitenlandse toeristen zullen dan ruim twee euro per nacht gaan betalen voor een verblijf in hun logeeradres.

De maatregel geldt voor elke hotelklasse, uitgezonderd de categorie ‘home stay, kampung stay’.

 

Hoteltax

Dit meldt Datuk Seri Nazri Azi, minister van toerisme en cultuur, die wordt geciteerd in het Maleisische dagblad The Star. De schatkist moet jaarlijks zo’n veertig miljoen euro rijker worden van deze ‘hoteltax.

Promotie Maleisië

Een deel ervan wordt gebruikt voor promotie van toeristische voorzieningen en verbetering van het imago van het land op buitenlandse markten. Maleisië telt ongeveer 3200 hotels en resorts die onder de nieuwe regelgeving vallen.

Lokale Reisindustrie

De nieuwe belasting veroorzaakt een verhit debat met de lokale reisindustrie.

Die vreest namelijk dat de extra belasting boven de al bestaande zes procent btw-heffing een negatief effect zal hebben op de toerismesector.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Maleisië

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.