Grenzen zijn Mensenwerk nu ook in Pattaya en omgeving te koop

De reisverhalenbundel Grenzen zijn Mensenwerk is nu ook in Pattaya en omgeving te koop. Bij liefst vier tijdelijke boekhandels en in guesthouse Ons Moeder.

Grenzen zijn Mensenwerk

Hans Geleijnse en Martin Scheepers

Door Hans Geleijnse

Waar zoekt de redactie van een Nederlandstalig boekje in den vreemde het eerst naar? Moeders natuurlijk! Amsterdammer Martin Scheepers is sinds een jaar eigenaar van Ons Moeder, een gezellig knus restaurant met guesthouse. Op een steenworp afstand van het fameuze strand van Jomtien, het ietwat minder uitbundige ‘aanhangsel’ van het roemruchte Pattaya.

Chefkok

Scheepers zwaait sinds begin dit jaar de scepter over Ons Moeder met zijn Thaise levenspartner Om. Zij wonen en werken al elf jaar in Thailand. Eerder werkte hij als chefkok in hotel Villa Oranje in Pattaya. Martin nam er graag een baantje als ‘boekverkoper’ bij. Deed hem aan zijn jonge jaren denken. Martin’s vader was namelijk boekwinkelier in de hoofdstad! Grenzen zijn Mensenwerk ligt naast de kassa bij Ons Moeder, kan niet missen als je toch al je de portemonnee open hebt om af te rekenen. Sla onze gepeperde reisverhalen in voor thuis, als leuke herinnering aan een gezellige avond of heerlijk etentje.

Bitterballen

Tenslotte deze biecht. Je kunt bij Ons Moeder tal van Hollandse Gerechten krijgen. Gezond en lekker. Ik heb weleens aanvallen van heimwee-trek. Die pareer ik met het verorberen van mijn favoriete snack: De bitterbal. Kroket mag ook, maar dat vind ik een rotwoord en ook qua design een stuk minder aantrekkelijk dan Koning Bitterbal. Martin maakt ze, evenals tal van andere snacks, zelf. Over smaak valt hierover met mij niet te twisten: de bitterballen en kroketten uit Martin’s keuken zijn de lekkerste in Thailand.

Ons Moeder locatie

Meer weten over Ons Moeder en Martin? Begin met een bezoek aan de Facebook-pagina met exacte locatie van Ons Moeder: https://www.facebook.com/restaurantonsmoeder/ Op de webpagina veel info over het guesthouse, waar je vanaf 600 baht per nacht een ruime kamer kunt boeken: www.ons-moeder-pattaya.nl/

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Nieuws

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws