Olifant met trek in Doerians breekt in

Een olifant met trek in Doerians brak vorige maand in bij de Huai Sat Yai Landbouwcoöperatie bij Hua Hin, door een muur te slopen. Hij verorberde vervolgens bijna veertig vruchten. Naast de muur vernielde hij ook een airconditioner van 40.000 Bath.

Olifant met trek in Doerians

Omwonenden probeerden de schrokop weg te jagen, maar het beest trok zich daar niets van aan en bleef onverstoorbaar dooreten. Het was de tweede keer dat een olifant een muur sloopt om zo bij het fruit te kunnen koen, vertelt de directeur van de landbouwcoöperatie. Hij denkt dat een kudde zich in deze omgeving ophoudt. “Het was namelijk niet twee keer dezelfde olifant”, zei hij.

Maatregelen

De coöperatie overweegt nu een aantal preventieve maatregelen, zoals het aanstellen van meer bewakers of het installeren van een alarm, maar ze zijn realistisch over hun vooruitzichten dat er weinig tegen deze overmacht te doen is. “Als gisteren de lokale bewoners niet waren geweest, zou de olifant alles hebben opgegeten. Ik weet niet hoe we dit kunnen voorkomen. Ze komen toch, is het niet linksom dan is het wel rechtsom”, aldus de directeur.

Bron en foto’s: khaosodenglish

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Nieuws

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws