Online visum aanvragen voor India

Je (online) visum aanvragen voor India; nogal belangrijk, want anders kom je het land niet in! India is een geweldig land voor de avontuurlijke vakantie of succesvolle zakenreis. Maar een goede voorbereiding is essentieel. Voor je eigen gezondheid is het bijvoorbeeld erg belangrijk vooraf de juiste inentingen te halen. En een goede reisgids en vakantieplanning is essentieel. Maar ook de formaliteiten dienen in orde te zijn, waaronder de aanvraag van je visum.

Visum aanvragen voor India

Het komt nog weleens voor dat Nederlanders en Belgen niet van de visumplicht weten en zonder visum naar India reizen. Deze reizigers komen vervolgens flink in de problemen, want in India wordt niemand toegelaten die niet over de Indiase Nationaliteit of een geldig visum voor beschikt. Gelukkig kun je je visum voor India tegenwoordig online aanvragen. Ondanks deze op het eerste gezicht moderne methode worden alle online ingediende aanvragen in India nog gewoon ouderwets met de hand behandeld. Daardoor duurt het meestal twee tot vier dagen voordat een online aangevraagd visum voor India wordt toegekend. En die twee tot vier dagen wil je niet doorbrengen al wachtende op het vliegveld na aankomst in India, voordat je het land in mag! Dus tip één: ben je van plan naar India op vakantie te gaan, of ga je naar India voor zaken, vraag het visum India dan direct online aan.

Visum aanvragen voor India

Visum India

We hebben het nu wel over hèt visum India, maar er zijn twee categorieën: online aan te vragen elektronische visa (ook wel e-visum genoemd) en fysieke stickervisums waarvoor je je paspoort moet opsturen of achterlaten bij de Indiase ambassade. Online is niet alleen het makkelijkste, snelste en goedkoopste, maar voldoet ook prima. Je kunt met een elektronisch visum namelijk tot 60 dagen in India verblijven. Daarnaast is het mogelijk het land tussentijds te verlaten en opnieuw in te reizen. Het elektronische visum is daarmee dus altijd een double-entry visum. Ga je backpacken en weet je nog niet precies wanneer je in India aankomt? Of heb je simpelweg nog geen ticket geboekt voor je vlucht naar India? Geef dan de vroegste datum op waarop je denk aan te komen. Als je tussen die datum en 120 dagen later aankomt in India is het visum altijd 60 dagen geldig vanaf de dag van aankomst.

Visum India online aanvragen

Online je visum voor India aanvragen is de gemakkelijkste manier om aan de visumplicht van India te voldoen. Het enige dat je moet doen is het digitale aanvraagformulier voor het visum invullen en betalen. Na het indienen van je aanvraag wordt deze in behandeling genomen door een ambtenaar van de Indiase overheid. Veel landen die elektronische visa uitgeven hebben een geautomatiseerd systeem dat binnen vijf minuten een visum toekent. Zo niet India dus, vandaar de verwerkingstijd van gemiddeld twee tot vier dagen. Na toekenning ontvang je visum per e-mail. Je print het vervolgens en neemt het mee.

 Visum aanvragen India

Ambassade India

Als je langer dan 60 dagen in India wilt verblijven dien je fysiek een visum (in de vorm van een sticker in je paspoort) aan te vragen bij de ambassade in Nederland of België. Je kunt deze ook online aanvragen, maar je moet met je paspoort naar de ambassade om het af te halen. Er zijn ook visumbureaus die dit voor jou doen. Je stuurt dan je paspoort op en ontvangt het per post weer terug. Dat kost echter wel wat meer.

Visum aanvragen voor India

Malariamug in India

Inentingen India

Als je naar India gaat moet je je erop voorbereiden dat je sowieso ziek wordt. In het geval je op zakenreis gaat, in de nettere buurten verblijft en in de duurdere restaurants eet kan het meevallen. Maar beter wat voorzorgsmaatregelen te veel dan te weinig. Vaccinaties halen voor je vertrek moet je ruim op tijd doen, sommige werken pas na acht weken. Een aantal inentingen zijn verplicht, een aantal sterk aan te raden, zoals malaria, en dan zijn er nog wat optionele mogelijkheden. Om te bepalen welke inentingen je het beste kunt halen kun je ook rekening houden met je toekomstige vakanties. Als je van plan bent nog vaker naar wat minder hygiënische landen te gaan kun je beter wat aanvullende injecties nemen. Ook kun je eventueel na terugkomst nog wat inentingen bijhalen omdat je daarmee je resistentie tegen bepaalde ziektes verlengt. Laat je hierover in elk geval informeren door je huisarts, GGD of een vaccinatie-expert. Zorg ook voor een goede reisverzekering.

Reisgidsen India

Er staat online enorm veel geschreven over India. Toch is het vaak fijn om een fysieke reisgids, of als e-book, bij je te hebben. De twee meest gewaardeerde reisgidsen zijn DK Eyewitness (in het Nederlands te koop onder de naam Capitool) en de Lonely Planet. Deze laatste bevat enorm veel waardevolle informatie. De boeken van DK zijn vooral handig als je je route wilt bepalen. Doordat ze veel foto’s bevatten kun je in een oogopslag zien of een regio je iets interessants te bieden heeft. Ga je naar het noorden en heb je tijd? Neem dan ook een reisgids van Nepal mee. Met je visum India mag je het land tussentijds verlaten, dus kun je prima een uitstapje naar het schitterende Hymalayagebergte maken.

Je reistas inpakken

En dan de laatste stap voor je vertrek: je koffer of backpack inpakken. Natuurlijk is het heel erg afhankelijk van je reisdoel en je bestemming (het strand van Goa of het regenwoud in het zuiden) wat je meeneemt. Waar je in elk geval aan moet denken zijn DEET (tegen de malariamuggen), en ORS en Loperamide (tegen diarree). Om te betalen kun je het beste je betaalpas gebruiken en het is verstandig een creditcard mee te nemen als back-up. Over je betaalpas wordt namelijk minder transactiekosten in rekening gebracht dan voor je creditcard. Vergeet niet voor vertrek de blokkade van je betaalpas voor gebruik buiten Europa op te heffen! Als je in India wilt gaan autorijden, iets wat ten zeerste wordt afgeraden, dien je een internationaal rijbewijs mee te nemen.

Alvast een prettige reis toegewenst.

www.visumbuitenland.nl

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Advertorials

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws