De langste bamboebrug van Thailand

De Su Tong Pe brug in Mae Hong Son is de langste bamboebrug (500 meter) van Thailand en verbindt het dorpje Kung Mai Sak met Suan Tham Phu Sama. In deze plaats kan iedereen zijn of haar speciale wensen in vervulling laten gaan. Deze bijzondere brug loopt over rijstvelden en de Mae Sa Nga rivier.

De lanste bamboebrug van Thailand

Foto: Lode Engelen

Door Lode Engelen

De bouw heeft drie maanden geduurd. Alle dorpelingen hebben eraan meegewerkt, machines zijn er niet aan te pas gekomen. De brug werd door hen Su Thong pe genoemd, wat succes betekend in het Thai Yai uit de Shan streek. Mae Hong Son vormt de grens tussen Thailand en de Shan staat in Myanmar.

De langste bamboebrug van Thailand

foto: Lode Engelen

Suan tham phu same is geen tempel, maar toch verblijven er veel monniken om de leer van Boeddha te bestuderen. Het zou een plaats van rust, meditatie en contemplatie moeten zijn , maar ook de toeristen hebben het ontdekt en er is nu niet veel meer over van de rust.

De langste bamboebrug van Thailand

Foto: Lode Engelen

De monniken die in de tuin verblijven steken ’s morgens tussen zes en zeven uur de brug over, en aan het einde van de brug komen de mensen van het dorpje hen tegemoet met het eten voor die dag. De brug kreeg de naam ‘succes’, omdat het een groot succes was dat ze in korte tijd zonder speciale werktuigen door eenvoudige dorpelingen werd gebouwd.

De langste bamboebrug van Thailand

Foto: Lode Engelen

De toeristen die naar hier komen om de brug en de tuin te bekijken kunnen mee profiteren van het succes door wensen die ze koesteren op een bamboe stripje te schrijven en op de juiste plaats in de tuin, in het daarvoor bestemde gebouwtje, op te hangen. Die wensen worden gegarandeerd werkelijkheid.

Voor meer foto’s. Zie hier.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Reisnieuws

 

Geen reacties

Reageren uitgeschakeld.

 
 
 
 

Nieuws