Topstukken en Armando bij tentoonstelling Made in China

In MOA , Museum Oud Amelisweerd, is de tentoonstelling Made in China – Armando & meesterwerken uit de Qing-dynastie te zien. Met fraai gedecoreerde exportobjecten uit de VOC-tijd en traditionele Chinese landschapskunst. Dit alles in combinatie met het beroemde Chinese behang van het 18e-eeuwse landhuis en schilderijen, tekeningen en gedichten van Armando.

Made in China

Achtdelig Kamerscherm in de Chinese salon. Foto: Ernst Moritz

Made in China kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Guangdong Museum in Guangzhou (Kanton). Bijna alle getoonde objecten komen uit de collectie van het museum en de rolschilderijen zijn nu voor het eerst in Europa te zien. Een delegatie van het Chinese museum was aanwezig tijdens de opening. Evenals de Ministre-Conseiller van de Volksrepubliek China in Nederland: Chen Ribiao. Hij noemde de tentoonstelling een mooie ontmoeting tussen Oost en West. En dankzij het werk van Armando tevens een perfecte fusion van verleden en heden.

Exportkunst Made in China

Made in China

Landschaft Armando naast landschap van Wang Hui.
Foto: Ernst Moritz

In het museum is het achttiende-eeuwse Chinese te zien met fraai gedecoreerde exportkunst uit dezelfde periode: lakwerk, waaiers, textiel, keramiek en zilverwerk van de hoogst mogelijke kwaliteit. Op de bovenetage worden absolute topstukken getoond van de belangrijkste Chinese meesters uit de Qing-dynastie. Deze bijzondere, vaak omvangrijke schilderingen gaan een dialoog aan met werken van Armando. Zijn kijk op het landschap kent namelijk verrassend veel overeenkomsten met de Chinese traditie.

Made in China is te zien tot 18 mrt 2018
MOA | Museum oud Amelisweerd
Koningslaan 9,
HD Bunnik (bij Utrecht)

www.moa.nl

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie China

 

Geen reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
 

Nieuws