Website Aziatische Tijger houdt op te bestaan

Beste bezoekers,

De website Aziatische Tijger houdt op te bestaan en gaat een nieuwe sprong wagen. Althans in naam. Waarom? Omdat de site al meer dan een jaar voornamelijk op een persoon draait en ik niet meer de bezoekersaantallen van weleer kan behalen. Aan alles komt een einde. Zelfs ooit eens aan de piramides in Egypte en dus ook aan deze mooie site met zijn (reis)verhalen, reportages en achtergrond verhalen, reisnieuws, columns, recensies en foto-reportages.

Voorlopig blijft de slapende site gewoon vindbaar met zijn uitgebreide archief waarin iedereen naar hartenlust kan snuffelen. Hoe ik verder ga weet ik nog niet. De periode bij de host loopt in juli af. Dus ik heb nog de tijd om ideeën op te doen. Over een maand zal ik mijn gedachten daarover laten uitwaaien over de Golf van Thailand tijdens lange strandwandelingen.

Times they are Changing

De Aziatische Tijger is in 2010 door ondergetekende en mijn goede vriend Ate Hoekstra opgericht. Waarom?  Omdat we allebei ‘iets’ met reizen hebben, met name ZO-Azië, en dat verder wilden uitbouwen. Op 1 november in het oprichtingsjaar ging de site de lucht in. En was meteen een groot succes omdat we er dagelijks veel werk in staken. Maar Times they are Changing.

Ate is nu als freelance journalist werkzaam in ZO-Azië met standplaats Phnom Penh en ik ben als ondernemer, blogger en journalist in Amersfoort met diverse projecten bezig. Zaken waar wij onze focus op willen leggen evenals onze ziel en zaligheid. Voor een site als de ‘Tijger’ is daar helaas geen plaats meer voor.

Bedankt

Namens mede-oprichter Ate en ik bedank ik in de eerste plaats de mensen die tot het laatst toe content hebben aangeleverd en aan de site hebben meegewerkt: Roos Sekewael, André van Bel, Michiel Kroesbergen en Merel Nahuijzen. Evenals iedereen die de laatste zeven jaar, korte of langere tijd, verbonden was aan deze site.

En niet te vergeten Hans Geleijnse van zustersite Trefpunt Azië waar we een inspirerende samenwerking mee hadden. Hans: ook bedankt voor de fijne samenwerking en tot ziens.

 

 

Ik wens jullie allemaal het beste toe.

Met vriendelijke groeten,

Bert Vos.

 

 

 

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie De Tijger Mededelingen

 

11 reacties

 • Jammer Bert, maar begrijpelijk. Dank voor jaren waarin we hebben mogen genieten van de Aziatische Tijger. Ik wens je het allerbeste toe en zoals de Indonesiërs zeggen: selamat jalan!

 • Wat jammer! Aziatische Tijger was een prima informatieve site, eentje waarvan er nu is geen dertien in een dozijn gaan. Ik las de verhalen op Aziatische Tijger graag (soms jaloers op het gebodene) maar kan het verhaal van Bert goed begrijpen. Een goede website op peil houden kost nu eenmaal veel tijd en als die er door gewijigde omstandigheden niet meer is, houdt het op. Kan me zeer goed voorstellen dat dit na zeven jaar werken pijn zal doen. Ik bedank Bert en de andere mensen van Aziatische Tijger voor de samenwerking die ook is als zeer plezierig heb ervaren.

  • Bert

   Bedankt voor je reactie Hans. Ik had het ook graag anders gezien. Pijn doet het zeker.

 • John E.

  Bert, erg jammer om te horen, maar begrijpelijk. De Aziatische Tijger is het beste op Zuid-oost Azie gebied. Het staat niet zo maar al jaren op mijn bureaublad. Bert en medewerkers, bedankt voor deze prachtige site!

 • Een website onderhouden kost veel tijd, ik weet er alles van.
  In combinatie met al jouw andere werkzaamheden is dat ook bijna niet te doen en daarom is stoppen verstandig denk ik.
  Groeten uit Chiang Mai en het ga je goed Bert.
  Berthy Jenner

  • Bert

   Bedankt Berthy. Maar, er komt iets anders voor in de plaats. Duurt nog even, maar de plannen worden gesmeed.

 • Theo van der Schaaf

  Ha Bert, jammer dit bericht te moeten lezen. Misschien even bijkletsen wanneer je binnenkort in Hua Hin bent. Je hebt mijn nummer.

 • Wat bijzonder spijtig dit te lezen. Ik heb bijzonder genoten van alles wat jullie te bieden hebben, heel veel waardering voor alle energie die er in zit. Dat de toekomst heel veel goeds voor jullie en de lezer mag brengen.

 • Frank

  Ontzettend bedankt voor deze fantastische site. Hopelijk komt er een waardige opvolger en kan ik die ook toevoegen aan “mijn favorieten”.
  Als Azië fanaat echt genoten van het gebodene.
  Het gaat jullie goed.

 • Bert

  Jammer dat maar weinig mensen dat ook vonden. Wel leuk om zo’n reactie te krijgen.

 
 
 
 

Nieuws