CinemAsia On Tour: Focus op Taiwan

CinemAsiaTour: Focus op Taiwan

CinemAsia is van vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober te gast in Natlab in Eindhoven. Met deze On Tour kan het publiek kennismaken met de fascinerende en empathische Taiwanese cultuur. De geweldige keuken, de levendige kunst, de boekhandel- en cafécultuur en de aardige lokale bevolking, volgens reizigers die er zijn geweest. In Eindhoven kan de liefhebber de nieuwste prijswinnende Taiwanese films zien. Met een Virtual en Augmented Reality experience en de creatieve side-events.

De openingsfilm is On Happiness Road van regisseur Sung Hsin-Yin op vrijdag van 19:30-22:00 uur. Wanneer haar grootmoeder sterft, keert Chi terug van de VS naar haar geboortestad in Taiwan om haar familie te zien. Dit roept herinneringen op aan het opgroeien in het tumultueuze post-Chiang Kai-shek tijdperk. Ze gaat opnieuw onderzoeken waarom ze ooit de westerse cultuur bevoordeelde ten opzichte van haar eigen cultuur. Vol oprecht humanisme en politiek inzicht nodigt dit ontroerende verhaal van iemands zoektocht naar persoonlijk geluk ons uit om de definitie van geluk zelf te heroverwegen. Hieronder een klein overzicht van een deel van de overige films.

CinemAsia: focus op Taiwan

Hang in There Kids! van Laha Mebow

De groei naar een dynamische en diverse maatschappij weerspiegelt zich in de aboriginal-kunst en cultuur naar mainstream cultuur.  Deze kindvriendelijke film belicht het leven van de inheemse bevolking en is een charmante, ecologische verbeelding van het leven in een Sqoyaw-reservaat. Het verhaal volgt het leven van drie ondeugende Taiwanese aboriginal kinderen. In een hilarische scène bezoeken ze een dierentuin tijdens een schoolreis naar Taipei. Terwijl de gids, een Han-Chinees, het behoud van bedreigde dieren predikt, geven de jongens hem tips over hoe hertenstoofpot te maken – de jacht is een eervolle en duurzame manier van leven in het reservaat. Terwijl de regisseur de onschuld uit zijn kindertijd op een zachte manier vastlegt, gaat hij de realistische problemen die het leven van de aboriginals teisteren zoals werkloosheid en alcoholisme niet uit de weg. Zaterdag 15:00-16:30 uur/Zondag 17:00-18:30 uur.

CinemAsiaTourFocusOpTaiwan

Xiao Mei van Maren Hwang

Xiao is voor haar huisbaas een verdwenen mysterieuze schoonheid. Voor haar vriendje is ze een humeurig raadsel. Voor haar baas is ze een dagdromende slaaf. En waarom neemt ze luiers mee, waar ze ook naar toe gaat? Deze tragedie over de gevaren van drugsverslaving, een filmische legpuzzel van identiteit en stedelijke apathie, gebruikt een spannende verhalende structuur die lijkt op Akira Kurosawa’s Rashomon. Regisseur Maren Hwang put uit zijn reclame-achtergrond om zijn sociale boodschap in een klap uit te dragen. Xiao Mei is een van de meest intrigerende films van Taiwan dit jaar en leverde op de 55e Golden Horse Awards nominaties op. Zaterdag 21:30/ Zondag 19:00 uur.

 CinemAsiaTour: Focus op Taiwan
Omotenashi van Jay Chern

Het is algemeen bekend dat Taiwanezen zeer gastvrij zijn voor toeristen. Maar hoe zijn ze als buitenlandse gasten? Culturele sensitiviteit en internationale samenwerking worden gevierd in Omotenashi. In deze film wordt het Taiwanese zakelijke pragmatisme afgezet tegen het Japanse concept van gastvrijheid.

Omotenashi, diep ingebed in de Japanse cultuur, is een concept om gastvrijheid te bieden vanuit het hart. Jacky (Wang Po-chieh), de zoon van een Taiwanese zakenman die in Kyoto een ryokan (traditionele herberg) kocht, is gestuurd om zijn failliete bedrijf te redden. Maar als zijn plannen om het door te verkopen aan een buitenlandse hotelketen bekend wordt, moeten zowel Jacky als Rika (Rena Tanaka), de stoere dochter van de eigenaar van de ryokan, een spoedcursus in Omotenashi volgen. Deze elegante interculturele romantiek, die in vier seizoenen het prachtige landschap en de traditionele etiquette van Kyoto vastlegt, is an sich al een uitdrukking van Omotenashi. Zaterdag 19.00 tot 21.20 uur, inclusief de korte film ‘2923’. Daarnaast zal regisseur Jay Chern aanwezig zijn voor Q&A na de film.

CiemAsiaTourEindhoven: focus op Taiwan

The Great Buddha van Huang Hsin-Yao

Na uitverkochte zalen tijdens de première bij CinemAsia’s hoofdfestival in Amsterdam en de on tour in Rotterdam, krijgt het publiek nogmaals de kans om deze veelvuldig bekroonde film tijdens Golden Horse Awards en de Taipei Film Awards te zien.

Pickle (Cres Chuang), een zachtmoedige bewaker die nachtdiensten draait in een fabriek waar bronzen standbeelden worden gemaakt, doodt de saaie uurtjes door te hangen met zijn beste vriend Belly Button. Op een dag krijgen de twee het idee om stiekem de dashcam video’s van Pickle’s baas te bekijken. Al snel raken de twee verslaafd aan het spieken in het privéleven van hun baas en raken ze verstrikt in een net van duistere geheimen, wat hun leven voorgoed verandert. Deze stijlvolle, noir-thriller legt de sociale en financiële ongelijkheid bloot in de Taiwanese samenleving. Zaterdag 17.00 tot 18.45 uur.

CinemAsiaEindhven: focus op Taiwan

The Train Hamassan: een van de ruime keuze aan films

CinemAsia Talkshow

Na de filmvertoningen is er een talkshow met Martijn van Veen (CinemAsia FilmLAB Producer), Raoul Groothuizen (scriptwriter ‘Hirofumi’s Suitcase), Alex Lai, Alexandra Hsu en Almichael Fraay over hoe om te gaan met verschillen in cultuur en communicatie en in hoeverre dit het maakproces beïnvloedt. Alle films zijn sowieso Engels ondertiteld

Voor meer informatie over het programma en de ticket sales, ga naar: www.cinemasia.nl.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Taiwan

 

Geen reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
 

Nieuws