Colofon

Welkom op de website van De Aziatische Tijger. Deze website heeft als doel bezoekers te informeren over landen in Oost- en Zuid-Oost Azië. Het voornaamste doel van De Aziatische Tijger is nieuws, reisverhalen en columns te brengen over verschillende Aziatische landen. De redactie doet dat vanuit journalistieke waarden als objectiviteit, onafhankelijkheid en deskundigheid. De redactie laat zich daarbij niet leiden door politieke of economische belangen.

De Aziatische Tijger is sinds juli 2011 ondergebracht in Stichting Aziatische Tijger. De stichting kan nog wel wat (financiële) hulp gebruiken. Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een advertentie of een andere wijze van sponsoring? Of wilt u meer weten over het geven van een donatie aan Stichting Aziatische Tijger? Kijk dan eens bij de informatie die we hierover hebben verzameld op de pagina Adverteren & Sponsoring.

De Aziatische Tijger is opgericht door Bert Vos en Ate Hoekstra, beiden afgestudeerd als journalist. De hoofdredactie en het dagelijkse beheer is in handen van Bert Vos. Verschillende columnisten schrijven regelmatig een column, reportage of reisverhaal voor De Aziatische Tijger, omdat ze in Azië wonen of nauw betrokken zijn bij een Aziatisch land. De redactie is per e-mail bereikbaar op info@aziatischetijger.nl.

Over de redacteuren

Bert Vos
Bert (1958) is een groot Azië-liefhebber, reiziger en vooral Thailand-deskundige. Bert is medeoprichter en hoofdredacteur van De Aziatische Tijger. Hij werkt als freelance journalist voor de huis-aan-huisbladen van BDU Media in Barneveld en is bezig net diverse internet-projecten. Hij is bereikbaar op bert@aziatischetijger.nl. U kunt enkele van zijn bijdragen hier lezen.

 

André van Bel

André (1981) is reisblogger en wereldreiziger. U kunt hem volgen via zijn blog, op zijn Twitter en Instagram. U kunt enkele van zijn Tijgerbijdragen hier lezen. Momenteel reist hij door Midden-Amerika.

 

Ate Hoekstra

Ate (1981) studeerde in 2009 af als journalist en vertrok na zijn studie voor drie maanden naar China, waar hij zowel de liefde voor Azië als de liefde voor reizen ontdekte. Terug in Nederland schreef hij onder meer een reisboek dat hier verkrijgbaar is. In de zomer van 2012 vertrok Ate opnieuw. Sindsdien woont hij in Phnom Penh waar hij als freelance journalist werkt voor onder andere Trouw en de Belgische krant De Tijd. Hij is mede-oprichter van de Aziatische Tijger.

Roos Sekewael

RoosColofon

Roos (1993) heeft sinds kinds af aan een passie voor zowel schrijven als Indonesië gehad. Door interesse in het gebied en om meer van haar roots te weten te komen, ging ze Zuidoost-Azië studies studeren aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie heeft ze twee gedenkwaardige bezoeken gebracht aan Indonesië, voor een semester in Yogyakarta en een stage in Jakarta. Sinds kort werkt ze als freelance tekstschrijver.

Michiel Kroesbergen

Michiel (1980) is schrijver/reiziger. Al gaat zijn geschrijf niet altijd per se over zijn gereis. Na een novelle en een damboek, werkt hij momenteel aan een boek over Nuon Chea, de wat minder bekende evenknie van Pol Pot. Zijn standplaats daarbij is Phnom Penh. Vanuit deze standplaats verkent hij tussen het schrijven door de rest van Zuidoost-Azië. Daarbij heeft hij tot nu toe Cambodja, Laos, Thailand, Vietnam en Brunei kunnen afstrepen.

 

Behalve van de bovenstaande redacteuren, kun je op De Aziatische Tijger ook artikelen tegenkomen van een aantal voormalige columnisten en reisverhalenschrijvers. Dat zijn Devi Boerema, Eric Rosenbaum, Dorine Schreiner, Aris den Hollander, Gerbrich van der Stouwe, Esmeralda Hendrix, Lieke Jildou de Jong, Dimitry Patoir, Maurice van der Boor, Rowena Achterkamp, Annelies Gijse, Dick van der Lugt, Maud Nass, Conan Zijm, Eva Schoobaar, Berthy Jenner, Inge Jansen, Marleen Gerlagh, Aline van der Meulen, Willeke Martens, Jurriaan van Eerten, Marjolein Bax en Romi de Jong. De redactie bedankt hen voor hun bijdragen aan de website.

Social media

De Aziatische Tijger is ook te vinden op Twitter en Facebook.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 
 
 
 

Nieuws