Colofon

Welkom op de website van De Aziatische Tijger. Deze website heeft als doel bezoekers te informeren over landen in Oost- en Zuid-Oost Azië. Het voornaamste doel van De Aziatische Tijger is nieuws, reisverhalen en columns te brengen over verschillende Aziatische landen. De redactie doet dat vanuit journalistieke waarden als objectiviteit, onafhankelijkheid en deskundigheid. De redactie laat zich daarbij niet leiden door politieke of economische belangen.

De Aziatische Tijger is sinds juli 2011 ondergebracht in Stichting Aziatische Tijger. De stichting kan nog wel wat (financiële) hulp gebruiken. Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een advertentie of een andere wijze van sponsoring? Of wilt u meer weten over het geven van een donatie aan Stichting Aziatische Tijger? Kijk dan eens bij de informatie die we hierover hebben verzameld op de pagina Adverteren & Sponsoring.

De Aziatische Tijger is opgericht door Bert Vos en Ate Hoekstra, beiden afgestudeerd als journalist. De hoofdredactie en het dagelijkse beheer is in handen van Bert Vos. Verschillende columnisten schrijven regelmatig een column, reportage of reisverhaal voor De Aziatische Tijger, omdat ze in Azië wonen of nauw betrokken zijn bij een Aziatisch land. De redactie is per e-mail bereikbaar op info@aziatischetijger.nl.

Over de redacteuren

Bert Vos
Bert (1958) is een groot Azië-liefhebber, reiziger en vooral Thailand-deskundige. Bert is medeoprichter en hoofdredacteur van De Aziatische Tijger. Hij werkt als freelance journalist voor de huis-aan-huisbladen van BDU Media in Barneveld. Bert is bereikbaar op bert@aziatischetijger.nl. U kunt enkele van zijn bijdragen hier lezen.

André van Bel
Foto AndreAndré (1981) heeft ruim twee jaar vanuit Azië geschreven voor diverse media. Hoewel zijn hart in Azië ligt, kan hij het niet laten om de rest van deze mooie planeet over te slaan. Volg zijn avonturen op zijn persoonlijke blog A Wonderful World. Voor de snelle hap is hij ook te volgen op zijn Twitter account. U kunt enkele van zijn Tijgerbijdragen hier lezen.

Ate Hoekstra

Ate (1981) studeerde in 2009 af als journalist en vertrok na zijn studie voor drie maanden naar China, waar hij zowel de liefde voor Azië als de liefde voor reizen ontdekte. Terug in Nederland schreef hij onder meer een reisboek dat hier verkrijgbaar is. In de zomer van 2012 vertrok Ate opnieuw. Sindsdien woont hij in Phnom Penh waar hij als freelance journalist werkt voor onder andere Trouw en de Belgische krant De Tijd.

Yvonne Nijenhuis

Yvonne NijenhuisYvonne (1992) nam zich op 8-jarige leeftijd voor later in Indonesië te gaan wonen. Zover is het (nog) niet gekomen, ze studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde de Master Asian Studies af aan de Universiteit van Leiden. Haar scriptie schreef ze over de verbeelding van moderniteit in de marketing van Garuda Indonesia en Malaysia Airlines. Tijdens haar studie bracht Yvonne twee zomers studerend in China door. Ze studeerde in Ningbo en aan de Hong Kong University. Ook liep ze een halfjaar stage bij Indisch maandblad Moesson. Haar eerste reis naar Indonesië staat op de planning.

Roos Sekewael

RoosColofonRoos (1993) heeft sinds kinds af aan een passie voor zowel schrijven als Indonesië gehad. Door interesse in het gebied en om meer van haar roots te weten te komen, ging ze Zuidoost-Azië studies studeren aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie heeft ze twee gedenkwaardige bezoeken gebracht aan Indonesië, voor een semester in Yogyakarta en een stage in Jakarta. Sinds kort werkt ze als freelance tekstschrijver. Het bezoeken van de andere  Zuidoost-Aziatische landen staat nog op haar bucket-list.


Valerie Krul

ValerieKrulValerie (1992) houdt van reizen en Azië behoort tot haar favoriete regio. Ze heeft al een paar Aziatische landen bezocht en daar zal het zeker niet bij blijven. Al van kinds af aan is zij dol op manga en anime. Haar interesse in Azië is sindsdien alleen maar gegroeid. Vandaar dat zij Zuid- en Zuidoost-Azië studies besloot te studeren aan de Universiteit Leiden. Voor die studie heeft ze ook een paar maanden gestudeerd aan een universiteit in Yogyakarta. Haar thesis ging over het gebruik van social media in politieke seksschandalen in Indonesië. Naast de Aziatische Tijger, doet ze ook schrijf- en vertaalwerk voor BelindoMag.

Over de columnisten en reisverhalenschrijvers

Er zijn verschillende columnisten en reisverhalenschrijvers actief voor De Aziatische Tijger. Zij schrijven regelmatig columns of reisverhalen over het Aziatische land dat hun interesse heeft en waar ze wonen of hebben gewoond. Op dit moment zijn de volgende schrijvers voor De Aziatische Tijger actief:

Josta Asmus

Na een aantal jaren als administratief medewerkster te hebben gewerkt, belandde Josta Asmus in de reiswereld. Begonnen als reserveringsmedewerkster eindigde ze als productmanager voor Voyage & Culture, gespecialiseerd in kunst- en cultuurreizen. In 2007 maakt ze haar eerste reis naar Azië: Maleisië en Bali. Beide smaakte naar meer, maar uiteindelijk won Bali twee keer op rij; het eiland heeft haar hart gestolen. Na elf jaar besluit Josta uit de reiswereld te stappen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en tegenwoordig schrijft ze over landen die ze bezoekt en heeft bezocht. Naast reizen en schrijven heeft Josta nog een passie: fotograferen. Veel van de foto’s zijn dan ook van eigen hand.

Peter Machielse
Foto Peter

Peter Machielse (1984) studeerde organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Doordat zijn grootvader in de Koreaanse oorlog diende werd de interesse voor Korea gewekt. Na zijn studie vertrok hij naar Seoul waar hij aan de Hankuk University of Foreign Studies niet alleen Koreaans studeerde, maar ook vakken volgde met betrekking tot de Koreaanse economie, maatschappij en de internationale relaties in de regio. Zijn interesses liggen vooral bij de moderne geschiedenis van het Koreaanse schiereiland.

Rob Verschuren
Foto RobRob Verschuren is copywriter en literair schrijver. In de jaren ’80 verruilde hij Nederland voor België; vervolgens woonde hij bijna 10 jaar in Zuid-Frankrijk. Voortdurend op weg naar het Zuiden, kwam hij in India terecht, waar hij veiligheidsagent was in een ashram en later restauranteigenaar in Goa. Sinds 2009 woont hij in Nha Trang, Vietnam met zijn Vietnamese vrouw Lan. Hij heeft verhalen gepubliceerd in het literaire tijdschrift Tirade en in een aantal verzamelbundels.

Behalve van de bovenstaande redacteuren, kun je op De Aziatische Tijger ook artikelen tegenkomen van een aantal voormalige columnisten en reisverhalenschrijvers. Dat zijn Devi Boerema, Eric Rosenbaum, Dorine Schreiner, Aris den Hollander, Gerbrich van der Stouwe, Esmeralda Hendrix, Lieke Jildou de Jong, Dimitry Patoir, Hans Bos, Maurice van der Boor, Rowena Achterkamp, Annelies Gijse, Dick van der Lugt, Maud Nass, Conan Zijm, Eva Schoobaar, Ed Caffin, Berthy Jenner, Inge Jansen, Marleen Gerlagh, Aline van der Meulen, Willeke Martens, Jurriaan van Eerten, Marjolein Bax en Romi de Jong. De redactie bedankt hen voor hun bijdragen aan de website.

Social media

De Aziatische Tijger is ook te vinden op YouTubeTwitter en Facebook:

 

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 
 
 

En dan nog dit

 
 

Recent Comments

 • Ruud: Het zal ook een klap zijn voor de arme mensen die er een ink…
   
 • Peter: Beetje geGoogled en kwam erachter dat de kreet 'Mau NA5 Viet…
   
 • Peter: let op: de ambassade is nog niet zo lang geleden verhuisd! …
   
 • Edward: Haha, erg goed Bert, herkenbaar! Die donkere ruimte op de bo…
   
 • R: Ziet er mooi uit!…
   
 
 
 
 
 
 
 

De Tijger op Twitter