E-visum Vietnam vervangt visa on arrival

Vietnam is booming de laatste jaren. Het toerisme groeit dan ook sterk. Om het land binnen te komen heb je een visum nodig.  Sinds dit jaar wordt een elektronisch visum aangeraden dat je online aanvraagt. Bij Visum Buitenland betaal je voor Vietnam €39,95. Hierdoor bespaar je de kosten van de stamping fee van tussen de 25 en 50 dollar en de ergernis van een wachtrij bij visa on arrival. Want je kunt zo doorlopen.

Vietnam heeft veel te bieden. Zoals een adembenemende natuur, mooie berggebieden, goed eten en hagelwitte stranden. Zelfs het oorlogsverleden is een toeristische attractie geworden met onder meer de ondergrondse gangen van de Vietcong.  Of wat te denken van het historische Hanoi, Hué en Hoi An of het meer kosmopolitische Ho Chi Minhstad.

E-visum Vietnam vervangt Visum on Arrival

Visum on Arrival

Ook de ambassade van Vietnam in Nederland adviseert om geen gebruik meer te maken van een visum on arrival, ook al adverteren veel visumbureaus hier nog steeds mee. Maar ze regelen alleen een approval letter voor het visa on arrival voor twintig dollar. En mag je na aankomst op de luchthaven alsnog in de rij gaan staan en extra kosten betalen. Tijdrovend en er kan van alles misgaan. De Nederlandse ambassade garandeert reizigers dan ook niet dat ze met ‘on arrival’ zonder problemen voorbij de paspoortcontrole komen.

E-visum

Bij www.visumbuitenland.nl vul je het online-aanvraagformulier in voor het e-visum Vietnam. Afrekenen gaat veilig en eenvoudig met Bancontact, iDEAL, PayPal of creditcard. Het reisdocument wordt binnen enkele dagen per e-mail toegestuurd. Alle reizigers zijn verplicht over een eigen visum te beschikken, dus ook kinderen. Een online aanvraag indienen is dan ook de gemakkelijkste manier om aan deze verplichting te voldoen. Als het reisdocument naar je toe is gestuurd print jet het uit en het met je paspoort mee op reis te nemen.

E-visum vervangt Visum on ArrivelOm naar Vietnam te mogen reizen moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Echter, een exacte aankomstdatum of vertrekdatum hoeft je nog niet te weten. Je mag er eenmaal mee in- en uitreizen. Het e-visum is inclusief de dag van aankomst en vertrek, dertig dagen geldig. Bij aanvraag moet de reiziger minimaal één overnachtingsplaats hebben vastgelegd. Dat is meestal de plaats van aankomst. Verder moet je paspoort minimaal dertig dagen langer geldig zijn na aankomst en mag je geen mentale of overdraagbare ziektes hebben die een gevaar kunnen vormen voor de omgeving. Hier vind je meer  info over de voorwaarden.

Spoedaanvraag

Heb je haast en kom je binnen aan paar dagen al aan? Dan kun je gebruik maken van de optie ‘spoed’ in het aanvraagformulier. Dat kost vijf euro extra. De aanvraag wordt dan na 24 uur goedgekeurd. Maar, het kan voorkomen dat een spoedaanvraag langer op zich laat wachten. Echter, de meeste van deze aanvragen zijn binnen drie dagen geregeld.

Heb je nog vragen? Lees dan de pagina met veel gestelde vragen en de antwoorden.  Indien je ook daar geen antwoord op je vraag vindt kun je altijd contact opnemen met de klantenservice, telefonisch of per e-mail, via www.visumbuitenland.nl.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Nieuws

 

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
 

Nieuws