Sri Lanka: bikiniverbod op stranden ingetrokken

Het mag weer. Met de bikini op het strand in Sri Lanka. De autoriteiten van het overwegend boeddhistische land hebben een verbod van lokale wetshandhaven op het dragen ervan op de stranden ongedaan gemaakt. Dat schrijft het boeddhistisch dagblad.

Op borden op het strand bij Habaraduwa, staan nog steeds door de politie geplaatste borden waarop westerse vrouwen in bikini’s te zien zijn waarover een rode X is geschilderd. Kleed je passend, is de boodschap.

Bikini en kledingvoorschriften

Sri Lanka heeft wel kledingvoorschriften voor mensen die boeddhistische tempels bezoeken. Niet verhullende kleding is niet toegestaan. Maar de toeristische autoriteiten stellen dat bezoekers aan de beroemde kustlijn van het eiland niets meer te vrezen hebben. Het verbod op het dragen van bikini’s is vanaf nu ingetrokken.

Sri Lanka bekritiseerde in het verleden buitenlanders voor het beledigen van de Boeddha. Ze droegen kleding, tatoeageringen of juwelen die de Boeddha voorstellen wat als ongepast werd ervaren.

Bron BNN

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Nieuws

 

Geen reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
 

Nieuws