Naar een nog ongerept Myanmar met een online visum

 

Myanmar, Online Visum

Gouden Pagode Rangoon

Door redactie

Myanmar, voorheen Birma, was tot een paar jaar geleden nog een laatste ‘onontdekt’ stukje Zuidoost-Azië waar alleen avontuurlijke reizigers naartoe trokken. Maar dat alleen backpackers er rondreizen is al lang verleden tijd. Het land wordt steeds meer ‘overspoeld’ door Westerse toeristen. Op eigen gelegenheid of via een reisorganisatie. En voor iedereen geldt: voor vertrek naar Myanmar eerst een (online) visum aanvragen.

Een visum aanvragen voor Myanmar kan via Visum Buitenland. Snel en eenvoudig met het online aanvraagformulier. Het reisdocument kost € 69,95 per persoon. Alleen inwoners van Myanmar met een Myanmarees paspoort hebben geen visum nodig. De visumplicht geldt verder voor iedereen ongeacht leeftijd. Omdat de aanvraag online kan is een bezoek brengen aan de ambassade niet meer nodig. Scheelt in tijd en geld.

Myanmar, Visum Online

Approval Letter Myanmar

Het elektronisch document wordt na toekenning per e-mail verstuurd. Echter, strikt genomen wordt niet het visum verstuurd maar een zogenaamde ‘approval letter’. Een bevestiging waarin staat dat de betreffende reiziger zal worden toegelaten tot het land. Bij de paspoortcontrole na aankomst wordt het daadwerkelijke visum in het paspoort aangebracht en afgestempeld. Alle kosten zijn al in rekening gebracht tijdens de online aanvraagprocedure. Bij aankomst hoef je niet nogmaals te betalen.

Voorwaarden

Er zijn wel wat voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor het elektronische visum voor Myanmar. Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn, voor aanvraag van het visum moet er al minimaal één overnachting geboekt zijn, het is niet toegestaan (vrijwilligers)werk te doen met een toeristenvisum en reizigers moeten bij aankomst kunnen aantonen dat ze een terug- of doorreis vliegticket hebben.

Myanmar, Visum Online

Aankomst- en vertreklocaties

Het is alleen mogelijk om het ‘land met een miljoen tempels’ in te reizen via de internationale vliegvelden van Yangon (RGN), Mandalay (MDL) en Nay Pyi Taw (NYT), of de grensposten van Tachileik, Myawaddy of Kawthaung. Het land uitreizen mag ook alleen via deze vliegvelden en grensposten, alsook via Htikee. Reizigers die op een andere plaats de grens over willen moeten daarvoor een specifiek visum aanvragen bij de ambassade in Brussel. Myanmar heeft geen ambassade of consulaat in Nederland. Aanvragen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week via de website van Visum Buitenland. Advies is om de aanvraag minimaal enkele weken voor vertrek in te dienen. Het is niet noodzakelijk al een vliegticket geboekt te hebben als je het visum aanvraagt.

Hoe vraag je het visum aan?

Stap een is het invullen van het online aanvraagformulier. De volgende stap is de betaling. Dat kan per iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard. Daarna wordt gevraagd een pasfoto te uploaden. Dat mag ook een selfie zijn. Zodra deze is aangeleverd wordt de aanvraag in behandeling genomen. Toekenning volgt doorgaans binnen een week, tenzij het visum meer dan 30 dagen voor vertrek wordt aangevraagd. Het visum wordt per e-mail toegestuurd. Het is belangrijk deze uit te printen en mee te nemen.

Myanmar, Visum Online

Foto Aline Vermeulen

Online Visum met spoed

Reizigers die met spoed een visum nodig hebben kunnen gebruikmaken van de spoedprocedure. Dat kan met hetzelfde aanvraagformulier als een gewone aanvraag. Wanneer je de optie ‘spoed’ aanvinkt wordt het visum niet binnen zeven dagen maar binnen 24 uur toegekend, vaak zelfs al binnen enkele uren. Hiervoor wordt een toeslag in rekening gebracht van €15,00 per persoon.

Vragen

Voor vragen kun je de pagina met veel gestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden bekijken. Indien je daar geen antwoord op je vraag vindt, kunt je altijd contact opnemen met de klantenservice, telefonisch of per e-mail.

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Advertorials

 

Geen reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
 

Nieuws