ANVR meest diervriendelijke reisbrancheorganisatie

Door Redactie

De Nederlandse reisbrancheorganisatie ANVR is ‘de meest diervriendelijke reisbrancheorganisatie ter wereld’. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Surrey (VK) in opdracht van dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection. Van de 62 onderzochte, internationale reisbrancheorganisaties staat de reisbranche-organisatie in de top 3 van koepelorganisaties die richtlijnen hanteert voor het dierenwelzijn op toeristische bestemmingen.

Voor het onderzoek werden 62 reisorganisaties onder de loep genomen. De top-3 is: de ANVR, het Britse ABTA en de wereldwijde standaardiseringsinstelling Global Sustainable Tourism Council. Zij hebben dierenwelzijnsrichtlijnen ontwikkeld om dieronvriendelijke praktijken in het toerisme actief te voorkomen. De ANVR hanteert deze maatregelen en heeft deze verder aangescherpt. Ook verzorgt de Nederlandse reiskoepel trainingen voor de bij haar aangesloten reisondernemingen en geeft zij handige tips in de vorm van do’s & dont’s.

Foto: WAP

Olifantenritjes

Zo worden olifantenritjes niet meer aangeboden, zijn selfies maken of wandelen met leeuwenwelpjes echt niet meer van deze tijd en is de rug van een struisvogel niet geschikt om een berijder te dragen. Als reiziger is het fantastisch als je het wildlife mag bewonderen, walvissen in zee of kuddes zebra’s op het land, maar ook ‘op gepaste afstand’ is dan onderdeel van een diervriendelijke vakantie. En wil je naast prachtige foto’s ook een souvenir meenemen, bedenk dan goed wat je koopt bij de lokale bevolking.
Uit het onderzoek blijkt tevens dat ANVR de énige organisatie ter wereld is die de bij haar aangesloten reisondernemers ook monitort op het naleven van de dierenwelzijnsrichtlijnen.

Diervriendelijk

Frank Oostdam, directeur ANVR, is trots met de erkenning koploper te zijn op het gebied van dierenwelzijn. “Diervriendelijke vakanties zijn onderdeel van onze jarenlange gemeenschappelijke inspanningen voor ‘Better holidays’, het verantwoord toerismeprogramma van de reissector. Het sterkt ons in onze overtuiging dat verantwoorde -waaronder ook diervriendelijke- vakanties, beter en leuker zijn voor de lokale bevolking, natuur, dier en de totale vakantiebeleving. We zijn op de goede weg maar er liggen nog vele uitdagingen.”

Dierenwelzijn

Aziatische Tijger: adverteren & sponsoring

Foto: WWF

Het is wat Oostdan betreft geweldig dat de Nederlandse reisbranche vooroploopt als het gaat om dierenwelzijn. “De ANVR heeft samen met haar leden diervriendelijk toerisme op de kaart gezet. Dat betekent niet dat we achterover kunnen leunen; er blijft ruimte voor verbetering,’ aldus Karin Bilo, campagnemanager World Animal Protection.

Bron: ANVR

Share and Enjoy:
 • Print
 • email
 • Google Bookmarks
 • Facebook
 • Twitter
 • Hyves
 • LinkedIn
 • NuJIJ
 • eKudos
 • MySpace
 • del.icio.us
 

Nieuwste verhalen in categorie Nieuws

 

Geen reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 
 
 
 

Nieuws